«Το κλείσιμο των τελωνείων Εξοχής και Νυμφαίας, με μία σκληρή και απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης, σφίγγει κι άλλο τη θηλιά στον οδικό τουρισμό, στον οποίο προσδοκά η τουριστική αγορά του Δήμου Παγγαίου. Η φετινή σεζόν κρέμεται, ήδη, σε μία λεπτή κλωστή και κάθε αρνητική εξέλιξη αποδυναμώνει την τουριστική κίνηση προς την περιοχή μας, ενώ παράλληλα φέρνει εκατοντάδες επιχειρήσεις στο παραλιακό μας μέτωπο, που ασχολούνται με τον τουρισμό, σε απόγνωση. Ελπίζουμε ότι, η κυβέρνηση θα σταματήσει τους ακροβατισμούς και θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, μια και οι επιχειρήσεις μας έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και εφαρμόζουν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Ήδη, τόσο ο επικεφαλής της παράταξής, Δημήτρης Μπαταλογιάννης, με δημοτικούς συμβούλους, επισκέφθηκαν και θα συνεχίζουν να επισκέπτονται τους επαγγελματίες, μεταφέροντας τους προβληματισμούς τους τόσο στη δημοτική Αρχή, όσο και σε θεσμικούς φορείς της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. και της Π.Ε. Καβάλας. Η τελευταία επίσκεψή μας στην παραλία Οφρυνίου κατέδειξε ότι, παρά το πολύ «ονειρεμένο και αισιόδοξο κλίμα» που μεταφέρει σε αναρτήσεις του ο δήμαρχος Παγγαίου, η κατάσταση είναι όχι απλά προβληματική, αλλά τραγική, σε ότι αφορά την τουριστική κίνηση που παρατηρείται.
Αντί, λοιπόν, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, να επιχειρεί να εξωραΐσει το όλο σκηνικό, θα πρέπει να βάλει πάνω από το κομματικό του συμφέρον, το τοπικό συμφέρον των δημοτών και επαγγελματιών του Δήμου μας, να αναλάβει άμεσες πρωτοβουλίες και να ζητήσει τόσο από την κυβέρνηση, όσο και μέσω της Κ.Ε.Δ.Ε. (Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας) όπου είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου, το άμεσο άνοιγμα των συνοριακών σταθμών Εξοχής και Νυμφαίας, με εφαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Παράλληλα, του επισημαίνουμε τα εξής:
-Θα πρέπει να οργανώσουμε τον ενιαίο φορέα τουρισμού, ώστε να αναλάβει τον συντονιστικό ρόλο προβολής και διαφήμισης του Δήμου μας με διαφάνεια και συνεργασία.
-Να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση σημαντικών έργων υποδομής από το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και νέα έργα, που θα στηρίξουν την οικονομία και την απασχόληση αυτή τη δύσκολη εποχή.
-Να δημιουργήσουμε άμεσα ομάδα δράσης marketing του Δήμου Παγγαίου, για να αναλάβει, έστω και τώρα, την προβολή και προώθηση του Δήμου σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, απευθυνόμενοι τόσο στην εσωτερική αγορά, όσο και στις Βαλκανικές χώρες με έξυπνες δράσεις.
-Να ξοδέψουμε με φειδώ κάθε ευρώ του δημοτικού ταμείου και να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες να παράγουμε έργο με ίδιες δυνάμεις.
Η ανάταξη των τουριστικών μας επιχειρήσεων, θα επιφέρει κι ένα ανέβασμα της ψυχολογίας τους και αυτό θα τους δώσει κουράγιο να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη μάχη την οποία θα πρέπει να την κερδίσουν. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι, από την παραλία Οφρυνίου, Κάρυανης, ακτές Ακροποτάμου, Φωληάς, Μητροφύτου, Ελαιοχωρίου, Νέα Πέραμος μέχρι την Νέα Ηρακλείτσα, οι επαγγελματίες είναι αυτοί που ανέβασαν το επίπεδο του τουρισμού, ξοδεύοντας χρήμα και ιδρώτα, για να δημιουργήσουμε στον Δήμο Παγγαίου μία προίκα, θέσεις εργασίας και ένα τουριστικό προϊόν, που αξίζει να ανέβει ακόμα περισσότερο και να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία στον παραγόμενο πλούτο του Δήμου μας!».
Ο επικεφαλής Δημήτρης Μπαταλογιάννης

0
0
X
+
error: Content is protected !!