Δελτίο Τύπου
Ενιαίου Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητ(ρι)ών και Υποψηφίων Διδακτόρων Τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ

Να τελειώνουμε με τη συμμορία που παριστάνει την κυβέρνηση!

Μέρα οργής και αγανάκτησης η σημερινή. Μέρα διάλυσης κάθε έννοιας δημοκρατικού Πανεπιστημίου, κάθε υπόνοια δικαιοσύνης, κάθε αίσθησης ασφαλείας, για τους πολλούς και τις πολλές, για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες.

Η βάναυση μεσημεριανή Αστυνομική επίθεση στους αγωνιζόμενους φοιτητές ήταν το πρελούδιο για όσα ακολούθησαν σε μία συναυλία χιλιάδων μέσα στο άσυλο, μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους. Το σημερινό βράδυ, που η γνώση συναντήθηκε με την Ελευθερία σε μία μεγαλειώδη συναυλία, μπήκε σε εφαρμογή μία δολοφονική επιχείρηση ενορχηστρωμένη από τις δυνάμεις καταστολής της αστυνομίας, με σαφείς εντολές από τους πολιτικούς τους προϊσταμένους του καθεστώτος της ακροδεξιάς ΝΔ που μας κυβερνά. Χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνων, αυτά είναι τα υλικά της συμμορίας που παριστάνει την Κυβέρνηση, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο χιλιάδες νέες και νέους, έτσι για την επιβολή της ισχύος, έτσι γιατί μπορεί.

Οι άνθρωποι που βρέθηκαν στο Πανεπιστημιακό άσυλο του ΑΠΘ έδειξαν ανώτερη ποιότητα, προστάτεψαν τους διπλανός/ες τους, έβγαλαν τη δίκαιη οργή τους στους δρόμους, βρεθήκαμε μπροστά στις αύρες, δεν δέχθηκαν αμαχητί την κατάλυση του δικαιώματος πρόσβασης στον πολιτισμό, της πρόσβαση στον φυσικό τους χώρο, το πανεπιστήμιο.

Η παρούσα κυβέρνηση έχει πολλάκις αποδείξει ότι δεν έχει καμία σχέση με το δημόσιο συμφέρον, ότι αντιλαμβάνεται το δημόσιο Ταμείο σαν πατρική κληρονομιά που μπορεί να σπαταλήσει σε ημέτερους κατά το δοκούν, ότι δεν διστάζει επανειλημμένα να καταφύγει σε παρακρατικές μεθόδους απέναντι στους πολιτικούς της αντιπάλους, απέναντι στον κόσμο του αγώνα. Η παρούσα διοίκηση των ΑΠΘ έχει πολλές φορές καταδείξει την ανυπαρξία δεσμών της με την πανεπιστημιακή κοινότητα – ο Παπαϊωάννου δεν υπήρξε ποτέ πρύτανης σε δημόσιο ίδρυμα, ήταν και παραμένει ένας δοτος υπάλληλος σε διατεταγμένη κυβερνητική υπηρεσία.

Οι μόνες αναλογίες με τα όσα βιώσαμε σήμερα -και όχι μόνο- μπορούν να ειδωθούν στα χρόνια της καχεκτικής δημοκρατίας, στην επταετία των συνταγματαρχών. Αυτή δεν είναι η δική μας κυβέρνηση, αυτή δεν είναι η κυβέρνηση δημοκρατικού κράτους, είναι συμμορία με πραιτωριανούς ακροδεξιούς χούλιγκαν πού ενεργούν μαστουρωμένοι στο όνομά της.

Η κοινωνία πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, οι νέες και οι νέοι στο μπόι των ονείρων τους, οι μεγαλύτεροι και μεγαλύτερες στην πλευρά της αξιοπρέπειας, στην πλευρά των παιδιών που ήρθαν και θα έρθουν, στην πλευρα του δίκιου.

Δεν μας αξίζει ένα κράτος τρομοκράτης, που σήμερα χτύπα την φοιτήτρια, χτες χτυπούσε τον εργαζόμενο, προχθές παρακολουθούσε -ίσως και μέχρι σήμερα- το σύνολο των πολιτικών αντιπάλων.

Να φύγει η αστυνομία από το πανεπιστήμιο – Να παραιτηθεί ο πρύτανης της ντροπής – Να πέσει η κυβέρνηση των καθαρμάτων!

Υ.Γ. Το καθάρματα είναι ήπιος χαρακτηρισμός – Το τέλος των δημοκρατικών εγγυήσεων ήρθε ξανά – Δεν θα ανεχτούμε μισόλογα μπροστά στη βαρβαρότητα.

0
0
X
+
error: Content is protected !!