Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης είχε σήμερα τηλεφωνική ενημέρωση από τους καλλιεργητές αμυγδάλου της περιοχής του Πλατανοτόπου.
Πιο συγκεκριμένα, οι ως άνω αγρότες τον ενημέρωσαν για τις εκτεταμένες ζημίες που υπέστησαν οι καλλιέργειες αμυγδάλου της περιοχής λόγω του ιδιαίτερα πυκνού και διαρκούς στρώματος πάχνης. Το συγκεκριμένο φαινόμενο αποτελεί άλλη μια ένδειξη πως τα δεδομένα στην αγροτική παραγωγή έχουν αλλάξει.
Ο Βουλευτής δεσμεύθηκε να πράξει τα δέοντα προκειμένου να αποκατασταθούν οιζημίες που υπέστησαν οι καλλιεργητές αμυγδάλου της περιοχής. Από πλευράς του, προέβη σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ, καθώς λόγω των προληπτικών μέτρων δεν επιτρέπεται η φυσική παρουσία. Ζήτησε, λοιπόν, την αποστολή
εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού προκειμένου να γίνει καταγραφή των ζημιών, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος της αποκατάστασης.
Επί τη ευκαιρία, ο Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους αγρότες, ως αποτέλεσμα των ενεργειών του το προηγούμενο διάστημα, προβλέπεται τις ερχόμενες μέρες να υπογραφεί το σχετικό ΦΕΚ για την
επιδότηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης στις καλλιέργειες σπαραγγιών.
Παρά την πλήρως κατανοητή ανάγκη για περιορισμό των καθημερινών δραστηριοτήτων, προκειμένου να προληφθεί ο κίνδυνος του κορωνοϊού, ο Γιάννης Πασχαλίδης συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών και να πράττει ό,τι δυνατό για τη καλυτέρευση των συνθηκών παραγωγής.

Με εκτίμηση,
Γιάννης Πασχαλίδης
Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

0
0
X
+
error: Content is protected !!