Δελτίο Τύπου Της 7 ης Ιουνίου 2021
Όπως είχε δεσμευτεί προ μερικών εβδομάδων, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης ενημερώνει τους αγρότες που ενδιαφέρονται για πρόσκληση μετακλητών εργατών γης από τρίτες χώρες πως ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός υπέγραψε την απόφαση για ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων, η οποία θα ενεργοποιηθεί από 15 Ιουνίου 2021.
Για τα άτομα που εισέρχονται ισχύουν όλα τα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης από τον covid-19 που προβλέπουν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις, δηλαδή:
– με προϋπόθεση να έχει προηγηθεί μοριακό τεστ προ 72 ωρών ή πλήρης εμβολιασμός πριν από 14 μέρες
– ή να φέρουν βεβαίωση νόσησης ή θετικής διάγνωσης με τη μέθοδο PCR ισχύος 2 έως 9 μηνών
– ενώ διενεργείται και rapid test κατά την είσοδό τους, από το υγειονομικό προσωπικό που βρίσκεται στους μεθοριακούς σταθμούς των συνόρων.
Όσον αφορά τη διαμονή, ρητά έχει προβλεφθεί στην τροπολογία που ψηφίσθηκε το Μάρτιο, το κατάλυμα να πληροί τις απαιτούμενες από τις κείμενες υγειονομικές διατάξεις προδιαγραφές υγείας και ασφάλειας, οι οποίες είναι υπό τον έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών.
Υπενθυμίζεται πως οι αγρότες που έχουν ήδη προσκαλέσει εργάτες γης, στέλνοντας τα σχετικά έγγραφα με e-mail ή κούριερ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, θα πρέπει να τα υποβάλουν και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπως προβλέπεται από το σύμφωνα με άρθρο 265 του Ν.4798/2021 (ΦΕΚ Α’68/24.2.2021), εντός δύο εργάσιμων ημερών από τη λειτουργία της.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Με τον Υπουργό και το επιτελείο του έχουμε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας. Ειδικά για το ζήτημα των εργατών γης από τρίτες έχουμε συζητήσει αρκετά και το μόνο που έμενε για να γίνει πλήρης η διαδικασία ήταν να ανοίξει η συγκεκριμένη πλατφόρμα. Θυμίζω ότι με παρέμβασή μου οι αγρότες που επείγοντο να προσκαλέσουν εργάτες μπορούσαν να το κάνουν στέλνοντας τα σχετικά έγγραφα στην Αποκεντρωμένη Διοικήση. Από τις 15 Ιουνίου αυτή η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας.»

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης
Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

2
0
X
+
error: Content is protected !!