Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης προχώρησε σε κατάθεση ερώτησης στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή με θέμα: «Ανάγκη για ενέργειες πρόληψης κινδύνου τροχαίων ατυχημάτων επί της Εγνατίας Οδού».

Ο Βουλευτής επέστησε τη προσοχή του Υπουργού στο πολύ σοβαρό ζήτημα που απασχολεί τους οδηγούς, και ιδιαιτέρως τους επαγγελματίες οδηγούς, που χρησιμοποιούν την Εγνατία Οδό (ύψος Ιάσμου) για μετακινήσεις μεταξύ των πόλεων Καβάλας, Ξάνθης και Κομοτηνής. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως το πρόβλημα έχει διαπιστωθεί εδώ και αρκετά έτη, καθώς η Εγνατία oδός κατασκευαστικά στο σημείο αυτό είναι υπερυψωμένη πράγμα που σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και την ελλιπή σήμανση έχει δημιουργήσει εξ αρχής σοβαρά προβλήματα ασφαλούς λειτουργίας του υτοκινητόδρομου. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος είναι η τοποθέτηση κατάλληλου εξοπλισμού τόσο για την προειδοποίηση των οδηγών για την επικινδυνότητα του δρόμου όσο και για την προστασία των οχημάτων από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν.

Έκανε ευρεία αναφορά στο ιστορικό του προβλήματος, καθώς και στις ενέργειες που έχουν γίνει από τη Διεύθυνση Τροχαίας Ξάνθης. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι πως αρκετά συχνά η Τροχαία Ξάνθης προβαίνει σε απαγόρευση ή περιορισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων, λόγω του κινδύνου.

Ο Βουλευτής θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Διοικητή της Διεύθυνσης Τροχαίας Ξάνθης, καθώς και την Ένωση Επαγγελματικών Φορτηγών Οχημάτων Ν. Ξάνθης και την Ένωση Επαγγελματικών Φορτηγών Οχημάτων Ν. Καβάλας για τα στοιχεία που του παρείχαν. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό πρόβλημα που επηρεάζει και δημιουργεί κινδύνους για του πολίτες και κυκλοφοριακά προβλήματα εντός σίγουρα τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, δηλαδή Π.Ε. Καβάλας, Π.Ε. Ξάνθης και Π.Ε Ροδόπης. Ο Βουλευτής στο τέλος της ερώτησης του, ρώτησε τον Υπουργό αν:

1. Θα γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να τοποθετηθούν τουλάχιστον Ανεμοπετάσματα και Φωτεινές Προειδοποιητικές Πινακίδες;
2. Θα γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να συσταθεί Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων, παράρτημα Εγνατίας Οδού, όπως σε όλους τους άλλους εθνικούς αυτοκινητοδρόμους;

Ο Γιάννης Πασχαλίδης είναι σίγουρος πως το ζήτημα θα διευθετηθεί, καθώς έχει εμπιστοσύνη στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή.

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Πασχαλίδης
Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

0
0
X
+
error: Content is protected !!