Δελτίο Τύπου Της 2ης Ιανουαρίου 2020

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης την 27η Νοεμβρίου 2019 συνάντησε τον
Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεζυρόπουλο.

Μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ήταν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις καταστροφές των προηγούμενων ημερών στους Δήμους Θάσου, Καβάλας και Παγγαίου. Ο Βουλευτής τόνισε στον Υφυπουργό πως ιδιαιτέρως οι κάτοικοι και επιχειρηματίες της Θάσου είδαν τις περιουσίες μιας ολόκληρης ζωής να χάνονται τις τελευταίες ημέρες. Γι’ αυτό τον λόγο, ζήτησε από τον Υφυπουργό να ληφθούν μέτρα ελάφρυνσης και ανακούφισης των πληγέντων, με πρώτο την εξάμηνη αναστολή εισπράξεως οφειλών. (βλ. Το από 29/11/2019 σχετικό δελτίο τύπου του Βουλευτή)

Ο Βουλευτής είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει οτι ο Υφυπουργός υπέγραψε απόφαση, με την οποία «1. Παρατείνονται μέχρι και την 21.05.2020 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./ Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων με κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα) στις Κοινότητες Ποταμιάς, Θάσου, Πρίνου, Μαριών, Λιμεναρίων, Θεολόγου και Παναγιάς του Δήμου Θάσου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που λήγουν ή έληξαν από 21-11-2019 μέχρι και την 21.05.2020. Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/ διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.
2. Αναστέλλεται μέχρι και την 21.05.2020 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων την 21-11-2019 οφειλών των ανωτέρω προσώπων και οντοτήτων».

Η Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών είναι η με αριθμό Α.1465/12-12-2019 και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (4820/Β΄24-12-2019) .

Ο Βουλευτής θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεζυρόπουλο Απόστολο που ενέσκυψε με προσοχή στο πρόβλημα και εξέδωσε την παραπάνω απόφαση.
Ο Γιάννης Πασχαλίδης έχει θέσει ως προτεραιότητα την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της Θάσου αλλά και τη περαιτέρω προώθηση του νησιού. Γι’ αυτό θα κάνει ό,τι μπορει προκειμένου να αποκατασταθούν οι πληγέντες από τις καταστροφές των προηγούμενων ημερών.

Με εκτίμηση,
Γιάννης Πασχαλίδης
Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

0
0
X
+
error: Content is protected !!