Δελτίο Τύπου
Της 12 ης Μαΐου 2021
Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας & Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης παραβρέθηκε σήμερα στο Τρισάγιο στη μνήμη των τριών εργαζομένων του Γ.Ν. Καβάλας που έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό και τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανο επ’ αφορμή της Διεθνούς Ημέρας των Αδερφών Νοσοκόμων.
«Η σκληρή πραγματικότητα της πανδημίας μας έκανε όλους να κατανοήσουμε τον ζωτικής σημασίας ρόλο των νοσηλευτών μας στο Σύστημα Υγείας και αποδείχτηκε το μέγεθος της προσφοράς τους όταν με αυταπάρνηση, απόθεμα ψυχικής δύναμης, αγάπη και αλτρουισμό στελέχωσαν, δίχως κανένα δισταγμό, τις κλινικές και ΜΕΘ COVID 19, καταφέρνοντας να σώσουν χιλιάδες ζωές.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις νοσηλεύτριες και στους νοσηλευτές που προσφέρουν ανιδιοτελώς και με απόλυτη αφοσίωση προς τον ασθενή τη νοσηλευτική φροντίδα και περίθαλψη που χρειάζεται, συμβάλλοντας στην ποιοτική διαβίωση του αλλά και στην ψυχολογική του τόνωση.
Ακόμη και τώρα, που είμαστε πλέον κοντά στο τέλος αυτού του εφιάλτη, συνεχίζουν να ασκούν με την ίδια υπευθυνότητα και ευσυνειδησία τα καθήκοντά τους, χωρίς διακρίσεις, με περίσσιο απόθεμα ψυχής, στοχεύοντας στη βελτίωση της υγείας του ασθενούς, τη διατήρηση της ατομικής και συλλογικής υγείας και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αποτελώντας δίκαια τη ραχοκοκαλιά της περίθαλψης.
Νιώθουμε ευγνώμονες για την προσφορά τους και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να σταθούμε στο πλάι τους…»
Με εκτίμηση,
Γιάννης Πασχαλίδης