Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας & Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη, παρουσία συνεργάτων του Δημάρχου.

Κύριο θέμα της συζήτησής τους ήταν ο προγραμματισμός των ενεργειών που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν από πλευράς του Δήμου, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες της ίδρυσης Επαγγελματικού Λυκείου στο νησί. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη πρόταση, που αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων του νησιού, κατατέθηκε εκ νέου στην από 13 Απριλίου 2021 συνάντηση του Βουλευτή, ο οποίος επιμένει σ’αυτή τη πρόταση, με την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. Η Υπουργός βλέπει πολύ θετικά αυτή τη πρόταση και ζήτησε να κατατεθεί και επίσημα το αίτημα από Δήμο Θάσου, συνοδευόμενο από σχετικά έγγραφα.

Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Θάσου, συζητήθηκαν επίσης και θέματα που αφορούν τις υλικοτεχνικές ανάγκες σημαντικών υποδομών του νησιού, για τις οποίες ο Γιάννης Πασχαλίδης δεσμεύθηκε να προχωρήσει σε σχετικά αιτήματα στα αρμόδια Υπουργεία. Επίσης, συζητήθηκε το φλέγον θέμα της έναρξης της τουριστικής περιόδου και σχετικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Δήμαρχο και το επιτελείο του. Συμφωνήσαμε στο ότι πρέπει να γίνουν οι σχετικές ενέργειες για να προχωρήσει η ίδρυση του ΕΠΑ.Λ. στη Θάσο, το οποίο θα διευκολύνει τη πρόσβαση στη τεχνική εκπαίδευση, ενώ το πιο σημαντικό θα δώσει νέες ευκαιρίες στις νέες και τους νέους του νησιού. Κάτι που οι Θάσιοι ζητούν εδώ και καιρό. Είμαι μαζί τους σ’αυτόν τον αγώνα λόγω και της εμπειρίας μου στην επαγγελματική εκπαίδευση.»

Με εκτίμηση,
Γιάννης Πασχαλίδης
Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας & Θάσου

0
0
X
+
error: Content is protected !!