Χτες ανακοίνωσε την παραίτηση του  από μέλος της σχολικής επιτροπής ο εκπαιδευτικός και δημοτικός σύμβουλος Ανέστης Τσαβδαρίδης.
 
Η παραίτηση του κ. Τσαβδαρίδη ήρθε να επιβεβαιώσει ότι μέρα με την μέρα η διοίκηση του δήμου έχει περιορισθεί σε 3-4 άτομα και κάθε στιγμή που περνά θυμίζει απολυταρχικό καθεστώς. 
 
Ο κος Τσαβδαρίδης εκπαιδευτικός, μεταξύ των άλλων τονίζει  ότι η σχολική επιτροπή του Δήμου Παγγαίου έχει μετατραπεί σε διακοσμητικό όργανο,  αφού έχει πάψει να συνεδριάζει από καιρό και ότι είναι προφανές ότι όλες τις αρμοδιότητες της Σχ. Επιτροπής τις έχει αναλάβει ο Γ. Γραμματέας του Δήμου κ. Καλλινικίδης…….
 
Και ο κος Τσαβδαρίδης επισημαίνει στην επιστολή παραίτησης του ότι:
 
Τα προβλήματα στις σχολικές υποδομές μεγάλα, ακόμη και αυτή η καθαριότητα προβληματική.
 
Λυόμενες αίθουσες ταξιδεύουν από ένα σχολείο και από έναν οικισμό στον άλλο με αποτέλεσμα οι τοπικές κοινωνίες να ξεσηκώνονται. 
 
Υπάρχουν σχολεία που έχουν εγκαταλειφθεί.
 
Διαβάστε τι ακριβώς έγραψε χτες ο Δημοτικός σύμβουλος Ανέστης Τσαβδαρίδης σχετικά με την παραίτηση του.
 
Χθες 13/09/21 με ηλεκτρονική επιστολή μου στο Δήμαρχο Παγγαίου, υπέβαλα την παραίτησή μου από τη Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παγγαίου ως εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης.
✔️Στην επιστολή μου ξεκαθάρισα στον κ. Δήμαρχο ότι δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι μέλος ενός τόσο σημαντικού οργάνου που στο Δήμο Παγγαίου έχει μόνο διακοσμητικό χαρακτήρα.
✔️Στο ίδιο θέμα, δηλαδή στην αδράνεια της Σχολικής Επιτροπής, αλλά και στα προβλήματα των σχολικών υποδομών αρκετά από τα οποία οφείλονται στην αδράνεια συνολικά της Διοίκησης του Δήμου Παγγαίου αναφέρθηκα και στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου.
👉Η τοποθέτησή μου:
✔️“Σήμερα το μεσημέρι έστειλα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στον κ.Δήμαρχο την παραίτησή μου από μέλος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Έκπσης του Δήμου Παγγαίου !
✔️Ο λόγος της παραίτησής μου είναι ότι δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι μέλος σε μια Επιτροπή τόσο σημαντική που έχει όμως μόνο διακοσμητικό χαρακτήρα.
✔️Ξεκίνησε μία ακόμη σχολική χρονιά και η Σχ. Επιτροπή Α/θμιας Έκπσης Δήμου Παγγαίου δεν συνεδρίασε ούτε μία φορά.
Δεν έγινε κανένας διάλογος στην Επιτροπή για τις ανάγκες των σχολείων.
Δε θυμάμαι πότε συνεδρίασε για τελευταία φορά. Ίσως πριν από μήνες με θέμα κάποια παραχώρηση σχολικού χώρου σε σύλλογο.
✔️Τα προβλήματα στις υποδομές μεγάλα, ακόμη και αυτή η καθαριότητα προβληματική .
Αυλές καθαρίζονται για πρώτη φορά μετά από μήνες μέχρι και δέκα μέρες μετά από το άνοιγμα των σχολείων και ενώ ήταν πολλές και συχνές οι επισκέψεις πολιτών για διάφορα θέματα.
✔️Ούτε μια βουρτσιά ούτε ένα καρφί.
Λυόμενες αίθουσες ταξιδεύουν από ένα σχολείο και από έναν οικισμό στον άλλο με αποτέλεσμα οι τοπικές κοινωνίες να ξεσηκώνονται.
Και η Σχολική Επιτροπή δεν υπάρχει!
Απλά δεν υπάρχει!
✔️Γιατί λοιπόν να είμαι μέλος μιας επιτροπής που δεν υπάρχει.
Είναι προφανές ότι όλες τις αρμοδιότητες της Σχ. Επιτροπής τις έχει αναλάβει ο Γ. Γραμματέας του Δήμου κ. Καλλινικίδης.
✔️Έχω εξάρει και άλλες φορές την εργατικότητα και την ευαισθησία του Γραμματέα για την εκπαίδευση.
Να με συγχωρέσει όμως αυτήν τη φορά να πω ότι τελευταία η ευαισθησία του αυτή έχει χαρακτηριστικά αυστηρής επιλεκτικότητας.
📌Υπάρχουν σχολεία που έχουν εγκαταλειφθεί❗❗❗
 
 

11
6
X
+
error: Content is protected !!