Από τη μία ήρθε η άνοιξη, από την άλλη η μια κάποια ελάφρυνση των μέτρων covid και ο κόσμος άρχισε σιγά σιγά να κυκλοφορεί περισσότερο. Ένας λόγος παραπάνω με τα καύσιμα στα ύψη οι κάτοικοι και ειδικά των τοπικών κοινωνιών, χωριά κλπ προτιμούν να κυκλοφορούν με τα πόδια, αλλά δυστυχώς αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα από τις μεγάλες αγέλες αδέσποτων σκύλων. Το πρόβλημα των αδέσποτων γιγαντώθηκε ακόμα περισσότερο κατά την διάρκεια των περιοριστικών μέτρων και lock down. Αφενός αυξήθηκαν από τις νέες και πολλές εγκαταλείψεις από ιδιοκτήτες τους και αφετέρου λόγω των μέτρων αλλά κυρίως έλλειψης χρηματοδότησης δεν υπήρξαν προγράμματα στείρωσης, ούτε καν εθελοντικές.

Το πρόβλημα μεγάλο στον δήμο Παγγαίου, με αποτέλεσμα τις τελευταίες μέρες να έχουμε και τα πρώτα περιστατικά με φόλες αλλά και με τραυματισμούς αδέσποτων από ανθρώπους.
Μάλιστα όλοι ακούσαμε τις ιστορίες και για άλλες πόλεις, αλλά και την πόλη της Καβάλας και διαφόρων περιοχών του Δ. Παγγαίου που υπήρξε προσπάθεια απομάκρυνσης των αδέσποτων πριν την διεξαγωγή των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου.

Στο δήμο μας πολλές οι καταγγελίες από πολλά δημοτικά διαμερίσματα για αγέλες αδέσποτων, αλλά και για φόλες. Από το Παλαιοχώρι είχαμε πολλές καταγγελίες για φόλες όπου η αγανάκτηση είναι μεγάλη και από τις αγέλες αλλά και από τις φόλες, χαρακτηριστική η πιο κάτω ανάρτηση σε σελίδα του Παλαιοχωρίου, δώστε έμφαση στην αγανάκτηση κάποιων σχολίων.

Στη Νικήσιανη την προηγούμενη εβδομάδα ο αντιδήμαρχος Βαγγ, Σαραντούδης για ώρες έψαχνε (ήρθε σε επαφή και μαζί μας για την ανεύρεση του) ενός γνωστού αδέσποτου της περιοχής το οποίο την προηγούμενη μέρα σερνόταν αιμόφυρτο στο χωρίο μετά από τραυματισμό του. Όπως ενημερωθήκαμε, το αδέσποτο βρέθηκε σε κακό χάλι με σπασμένο το ένα πόδι και ο αντιδήμαρχος όπως μας ενημέρωσε φρόντισε για την περίθαλψή του.

Φιλ. Αναστασιάδης η κυβέρνηση δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ το 2021 για τα αδέσποτα

Πριν ένα χρόνο και, ο Φιλ. Αναστασιάδης μας έγραφε……

Όλοι πλέον έχουμε συνηθίσει και κάποιοι από μας ήδη τις έχουμε βαρεθεί και τις αγνοούμε, αλλά βέβαια δεν λείπουν οι άλλοι, οι γνωστοί χειροκροτητές του κάθε θα – θα του Αναστασιάδη, σε όλες αυτές τι γλυκανάλατες λεζάντες (αναρτήσεις) με την φωτογραφία του δημάρχου και με τα ΘΑ – ΘΑ πακτωλού χρημάτων και έργων κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του (Φίλιππε ακούγεσαι πλέον και εσύ σαν τον Λαζαρίδη). Αλλά όταν φτάσει η ώρα του λογαριασμού ή ο κόμπος στο χτένι, το παραμύθι αλλάζει….

Για τον Φιλ. Αναστασιάδη αν γινόταν το καταφύγιο θα ήταν προσωπική του επιτυχία (παρόλο ,που ήταν Πανελλήνιο πρόγραμμα) αλλά τώρα που δεν έγινε και είναι άγνωστό ΑΝ ποτέ γίνει, φταίει η κυβέρνηση, γιατί όπως δήλωσε ο Αναστασιάδης προχτές στην εκπομπή “Εξελίξεις” σε σχετική ερώτηση για τα αδέσποτα, ο Αναστασιάδης απάντησε ότι η κυβέρνηση το 2021 δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ για τα αδέσποτα από τα 60.000.000€ που είχε κοστολογηθεί το πρόγραμμα. Και φέτος η κυβέρνηση για το 2022 ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει μόνο 5.000.000€ σε όλους τους δήμους για τα αδέσποτα….

Με άλλα λόγια ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.

Όπως έλεγε ο αείμνηστος Χ. Κλυνν: Ερώτηξη μαντάμ….. Αυτά τα 613 like άραγε θα απογοητευτούν ή θα πάμε παρακάτω σε νέα likes για τον Αναστασιάδη και την κυβέρνηση; Αλλά η κλάψα, η φόλα και κλωτσιά στο αδέσποτο θα παραμείνει…..

0
0
X
+
error: Content is protected !!