Το έχουμε ξαναγράψει: Τα σκουπίδια στο Δ. Παγγαίου είναι χρυσές business για “κάποιους”………

‘Άλλα 3.000.000€ θα δώσει η διοίκηση Αναστασιάδη σε ιδιώτη για την αποκομιδή σκουπιδιών στις ΔΕ Ελευθερών, Πιερέων και Ορφανού, για το 2023.
Τόσο καιρό διαβάζαμε για τις μεγάλες “επιτυχίες” της διοίκησης μέσω Φιλόδημου, Αντώνη Τρίτση για αγορά εξοπλισμού, απορριμματοφόρων, προσλήψεις και για τα τόσα άτομα που έχουν “μπει” με συμβάσεις στην καθαριότητα αλλά η διοίκηση μιλά για την αναγκαιότητα της δαπάνης 3.000.000€ λόγω έλλειψης εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού.

Εγώ έχω κάποια ερωτήματα προβλιματισμούς.

Πόσο ήταν το κόστος τα προηγούμενα έτη για την αποκομιδή;
Γιατί η τόσο μεγάλη αύξηση της δαπάνης αφού όλοι γνωρίζουμε ότι ειδικά στις Δ.Ε. Ελευθερών και Ορφανού η αύξηση των σκουπιδιών είναι για 3-4 μήνες λόγω παραθεριστών και τους υπόλοιπους μήνες όπως και στην Δ.Ε. Πιερέων τα σκουπίδια είναι στο ίδιο επίπεδο με όλες τις Δ.Ε Ενότητες του Δήμου; Και αφού οι ιδιώτες των εκατομμυρίων κάνουν τόσο καλή δουλειά με τα σκουπίδια τότε γιατί το καλοκαίρι σε καθημερινή βάση διαβάζουμε τα εκατοντάδες παράπονα των κατοίκων των πιο πάνω περιοχών για σκουπίδια παντού, δυσωδία και βρώμα…

Και επειδή όταν οι σημερινοί “κύριοι” της διοίκησης ήταν στην αντιπολίτευση, κατηγορούσαν τον τότε δήμαρχο Βασίλη Ξουλόγη που οργάνωνε τον τότε νεοσύστατο Δήμο Παγγαίου τόνιζε την αναγκαιότητα και έφερε τον ιδιώτη στην αποκομιδή με πολύ μικρότερο τίμημα και για μεγαλύτερη έκταση και αν δεν κάνω λάθος περιλάμβανε και κάποιες εργασίες πράσινου (κλαδιά), οι κύριοι αυτοί της σημερινής διοίκησης τότε διαρρηγνύαν τα ιμάτιά τους και φώναζαν για ανικανότητα του Ξουλόγη που δεν μπορούσε να αξιοποιήσει τα ιδία μέσα του δήμου, φώναζαν για σκάνδαλο, σπατάλη, αδιαφάνεια και ένα σωρό άλλα ινιουέντο…… Αλλά τότε ήταν ο Ξουλόγης ανίκανος και σπάταλος, αλλά σήμερα βλέπεις είναι Αναστασιάδης ο ανέμελος του 60% και ο μήνας έχει Εννιά και πέρα βρέχει και όλα καλά και ανθηρά στον Δήμο μας.

Και “πραγματικά” είναι τόσο ανθηρά και γεμάτα τα ταμεία του Δήμου και οι τσέπες των Δημοτών αφού το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μην υπάρξει μείωση των δημοτικών τελών ενόψει του πιο δύσκολου χειμώνα που έρχεται. Όπως και ο δήμος δεν φρόντισε (σε αντίθεση με πολλούς άλλους δήμους) ώστε οι δημότες να έχουν πρόσβαση σε επαρκή και φτηνά ξύλα για θέρμανση. Βλέπετε ζούμε στην αχανή έρημο και που να βρεθούν ξύλα, πρέπει να τα εισάγουμε……….

Αλλά ο δήμαρχος δεν έχει ανάγκη, έχει πολύ λίπος ποσοστού να κάψει και να χάσει στις δημοτικές εκλογές, όπως και “περίσσευμα” φαιάς ουσίας ψηφοφόρων, αφού βλέπει ότι παρόλο που πέρασε στα μουλωχτά στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο πριν τις εκλογές αύξηση 60% στα δημοτικά τέλη και όσα ψέματα και αν τους είπε όλοι οι Μακεδονομάχοι και μη, με πλήρη κομματική πειθαρχία τον τίμησαν με 60% στις κάλπες.

Και όσο βλέπει ότι αντίπαλος δεν παίζει, και τους χειροκροτητές του να του δίνουν απλόχερα με την σέσουλα τα likeς και τα φιλάκια και τον θαυμασμό τους, σε ότι αναρτά. Ακόμα και όταν ανακοινώνει ακύρωση σοβαρών έργων ύψους 4.500.000€ στην ανάρτηση του (20 Μάϊου) που έκανε λόγο αδυναμίας για την έναρξη των εργασιών:

▶️Αποκατάσταση και συντήρηση δημοτικών οδών Δήμου Παγγαίου ( αρ. μελέτης 1010/2022 ) προϋπολογισμός μελέτης 500.000,00 €
▶️Συντηρήσεις οδών Δήμου Παγγαίου ( αρ. μελέτης 1079/2021) προϋπολογισμός μελέτης 500.000,00 €
▶️Ασφαλτοστρώσεις οδών Δήμου Παγγαίου ( αρ. μελέτης 1042/2021 ) προϋπολογισμός μελέτης 309.270,00 €
Επίσης ανάλογες παρεμβάσεις θα εκτελεστούν από το έργο με τίτλο
▶️Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης Ομβρίων Υδάτων (αρ. Μελέτης 1008/2019) προϋπολογισμού 3.100.000,00 €

Στην πιο πάνω ανάρτηση έλαβε πανηγυρικά 680 likes, καρδούλες, φιλάκια κλπ. Και βέβαια να θυμίσουμε ότι τον επόμενο μήνα σε μια γερή νεροποντή κάποιοι έπαθαν μεγάλες καταστροφές στα σπίτια τους και υπόγεια τους και ταλαιπωρήθηκαν για μέρες στους πλημμυρισμένους και λασπωμένουςς δρόμους….

46
2
X
+
error: Content is protected !!