Η φράση «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις», η οποία αποδίδεται στον Μέγα Αλέξανδρο, λέγεται για κάποιον που παραβιάζει ο ίδιος τις αρχές του, που τα λόγια του με τις πράξεις του παρουσιάζουν μια ανακολουθία, που άλλα λέει κι άλλα κάνει.
Παραφράσαμε την ρήση αυτή, μια και ο Μέγας στρατηλάτης είπε στον Αριστοτέλη ότι …νόμο δεν εκράτεις, ενώ ο Δήμαρχος Παγγαίου, τον λόγο του δεν τον κρατά!

Ο κ. Φίλιππος Αναστασιάδης στην τελετή αγιασμού για το νέο σχολικό έτος, διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Παγγαίου κατέβαλλε και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των σχολείων.
Παράλληλα σε συνάντηση που είχε με μαθητές από σχολεία του δήμου που έκαναν κατάληψη, ανέφερε ότι «ο Δήμος Παγγαίου ασκεί πιέσεις από κοινού με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ για να πραγματοποιούνται περισσότερα μαθητικά δρομολόγια, ενώ και για τα πολυάριθμα τμήματα έχει καταθέσει προτάσεις για αποσυμφόρησή τους.

Εξέφρασε τη δυσφορία του για τη μη πραγματοποίηση προσευχής το πρωί εντός των τάξεων (!) και ανέφερε καταλήγοντας ότι: «ως Δήμος Παγγαίου στεκόμαστε στο πλευρό των μαθητών και είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε κάθε σκέψη και προβληματισμό τους ώστε να συνεισφέρουμε στην επίτευξη λύσεων.

Για να δούμε λοιπόν την ομαλή λειτουργία των σχολείων του Δήμου Παγγαίου θέτοντας παράλληλα κάποια ερωτήματα:
Υπάρχει ή όχι τήρηση των πρωτοκόλλων σε σχέση με την ασφαλή απόσταση μεταξύ μαθητών στις τάξεις των σχολικών μονάδων;
Γίνεται ή όχι επαρκής καθαρισμός των σχολικών μονάδων του Δήμου μας με 18 σχολικές καθαρίστριες μερικής απασχόλησης και 19 πλήρους απασχόλησης;
Έπρεπε ή όχι να φροντίσει η δημοτική αρχή ώστε όλες οι καθαρίστριες στα σχολεία μας να είναι πλήρους απασχόλησης τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν καθοριστεί;
Τι σημαίνει άραγε η απάντηση του δημάρχου, μετά από ερώτησή μας και αν είναι σύννομη ή όχι, η χρησιμοποίηση καθαριστριών του Δήμου στα σχολεία;
Υπάρχει ή όχι συνωστισμός στα λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαθητές από τις σχολικές μονάδες στα σπίτια τους;
Οι μετακινήσεις των μαθητών γίνονται ή όχι με καθυστερήσεις;
Γίνονται μαθήματα ή όχι σε αίθουσες που παράλληλα γίνονται εργασίες ανακαίνισης;
Γιατί άραγε, ενώ το γνώριζε η δημοτική αρχή, δεν μερίμνησε να υπάρχουν οι κατάλληλες αίθουσες στα σχολικά συγκροτήματα στο Οφρύνιο και το Ποδοχώρι, που ενώ σήμερα διαθέτουν εκπαιδευτικούς, δεν έχουν κατάλληλους χώρους να κάνουν τα μαθήματά τους;
Ποιες προτάσεις σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία του Δήμου μας, έχει μεταφέρει ο Δήμαρχος Παγγαίου στο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., στο οποίο είναι μέλος;

Πολλές οι ερωτήσεις και φυσικά η απάντηση είναι απλή.
Αν είχαν λυθεί τα προβλήματα δεν θα είχαμε καταλήψεις στα σχολεία μας και μάλιστα δεν θα οδηγούταν οι μαθητές σε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Ελευθερούπολης.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε πολλά σχολεία του Δήμου Παγγαίου, η μόνη παρέμβαση που έγινε πριν το άνοιγμά τους, ήταν απλά το σκούπισμα της αυλής!

Για μια φορά ακόμη η διοίκηση του Δήμου Παγγαίου στρουθοκαμηλίζει.
Θάβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί, αποφεύγει να πάρει θέση και αναλίσκεται σε επικοινωνιακές ακροβασίες οι οποίες δεν είναι σε θέση να καλύψουν την ανεπάρκειά της.

Καλούμε τον Δήμαρχο Παγγαίου να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων ιδιαίτερα σε ευαίσθητα θέματα, όπως είναι η δημόσια υγεία των μαθητών μας, που έχουμε καθήκον και με υψηλό αίσθημα ευθύνης να τους προστατεύσουμε…

Ελπίζουμε ότι ο Δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης θα τηρήσει τον λόγο που έδωσε στους μαθητές που διαμαρτυρόμενοι τον επισκέφθηκαν και τους είπε …θα συνεισφέρουμε στην επίτευξη λύσεων!
Άντε να δούμε!

Για την παράταξη
ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ για τον ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ
ο επικεφαλής
Δημήτρης Μπαταλογιάννης

Ελευθερούπολη, 28/09/2020.

 

 

0
0
X
+
error: Content is protected !!