Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους ενδιαφερομένους νέους παραγωγούς ότι άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων για ένταξη στο νέο πρόγραμμα των «Νέων Γεωργών» προϋπολογισμού 420 εκατ. ευρώ. Στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί η  δυνατότητα σε περισσότερους από 11.000 νέους να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, με βασική προϋπόθεση την ύπαρξη επιχειρηματικού σχεδίου.

 Το ποσό της ενίσχυσης ανάλογα με τον τόπο μόνιμης κατοικίας και την παραγωγική κατεύθυνση της εκμετάλλευσης κυμαίνεται από 35.000 έως 40.000 ευρώ και είναι υπερδιπλάσιο από το προηγούμενο πρόγραμμα.
 Η ενίσχυση καταβάλλεται σε δύο δόσεις: Η πρώτη, με την ένταξη του δικαιούχου στο μέτρο, αφορά το 70% του συνολικού ποσού ενίσχυσης, ενώ η δεύτερη κατά την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου. 
 Σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι για πρώτη φορά η διαδικασία υποβολής φακέλου και εγγράφων, αλλά και η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά.
 Στόχος είναι τα χρήματα να δοθούν στους νέους γεωργούς μέσα σε διάστημα το πολύ 6-7 μηνών.
Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: « Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού μας για ενίσχυση των «Νέων Αγροτών» γίνονται πραγματικότητα. Ο ρόλος του πρωτογενούς τομέα στην ελληνική οικονομία είναι αδιαμφισβήτητος και γι’ αυτό τα μέτρα ενίσχυσης των Αγροτών μας θα συνεχίσουν να λαμβάνονται με αδιάκοπους ρυθμούς.»

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης
Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

0
0
X
+
error: Content is protected !!