Γρανίτης Trial 21 km

gran2
Με 33 αθλητές θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου ο πρώτος δοκιμαστικός αγώνας Granitis Trail 21 km“Granitis Trail” στα μονοπάτια που διασχίζουν τα δάση και κορυφές γύρω από τον οικισμό του Γρανίτη. Η ιδέα μερικών φίλων που ζουν και δραστηριοποιούνται στο χωριό να συντηρήσουν και να βελτιώσουν τα μονοπάτια για να προσελκύσουν περιπατητές και αθλητές ωρίμασε μετά από συζητήσεις και μεμονωμένες δράσεις, πριν από ένα χρόνο και σε λίγες ημέρες ο πρώτος δοκιμαστικός αγώνας στην περιοχή θα είναι γεγονός, ανέφερε σε δήλωση του στα “Χρονικά”, ο Νίκος Μπουρλίβας, εκ μέρους της ομάδας του Granitis Trail.
“Η όλη προσπάθεια”, εξήγησε ο κ. Μπουρλίβας, “ξεκίνησε από την ιδέα να δημιουργηθεί ένα δίκτυο μονοπατιών στην περιοχή του Γρανίτη, τα οποία προϋπήρχαν αλλά στο πέρασμα των χρόνων είχαν κλείσει αφού δεν περπατούνταν πια από ανθρώπους”. Πρόσθεσε ότι αυτή εξακολουθεί να υπάρχει αυτός ο στόχος, να γίνει ο Γρανίτης ένας πόλος έλξης για τον περιπατητικό τουρισμό και να προσελκύει αθλητές, γονείς και άλλους λάτρεις της φύσης χάρη σε αυτό το δίκτυο μονοπατιών.
“Ο πρώτος δοκιμαστικός αγώνας “Granitis Trail” που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή θα έχει διαδρομή 21 χιλιομέτρων” συνέχισε ο κ. Μπουρλίβας “θα είναι δηλαδή ένας ημιμαραθώνιος βουνού, θα έχει υψομετρική διαφορά 1.550 μέτρα, θα ξεκινάει από την πλατεία του Γρανίτη και μέσω του υψώματος Ρογκάκου στην κορυφή όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Παύλου και από εκεί θα επιστρέφει και πάλι στον οικισμό μέσω του παλιού Σανατορίου”. Πρόσθεσε ότι είναι μια διαδρομή 21 χιλιομέτρων που αποτελεί μια καλή προπόνηση για τους δρομείς βουνού και εκτίμησε ότι οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες δεν θα αντιμετωπίσουν το Granitis Trail ως αγώνα αλλά ως μια προπόνηση και επισήμανε ότι οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή του Γρανίτη είναι ιδανικές. Από τα 21 χιλιόμετρα της διαδρομής, τα 14 είναι μέσα σε δάσος οξιάς και τα υπόλοιπα είναι σε ανοιχτά σημεία κυρίως πάνω στις βουνοκορφές.
Granitis Trail logoΣχετικά με τον αν υπάρχει ενδιαφέρον για τον δοκιμαστικό αγώνα αλλά και για τη δημιουργία του δικτύου των μονοπατιών στον Γρανίτη ο κ. Μπουρλίβας ανέφερε ότι οι επαφές με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης έγιναν το τελευταίο διάστημα κυρίως όμως για να υποστηριχθεί η προσπάθεια δημιουργία και συντήρησης των μονοπατιών και να υιοθετηθεί η ιδέα του περιπατητικού τουρισμού και όχι για τα οργανωτικά ζητήματα του δοκιμαστικού αγώνα. Εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση των τοπικών αρχών στην προσπάθεια που είναι σε εξέλιξη.
“Στόχος μας είναι να γίνει ένας αγώνας στις αρχές Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο στον οποίο θα συμμετέχουν 50 – 60 αθλητές και φίλοι και μέσα από αυτή τη συμμετοχή να συντηρούνται και τα μονοπάτια” κατέληξε ο Νίκος Μπουρλίβας.
Η εκκίνηση του δοκιμαστικού αγώνα “Granitis Trail” θα δοθεί την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις 10 π.μ. από την πλατεία του Γρανίτη.
ΠΗΓΗ

Facebook Comments

X
+