Χτες ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων (ΕΔΩ) που τους δίνει το χρίσμα, εκλεκτός και επίσημα του ΣΥΡΙΖΑ στο Δ. Παγγαίου είναι ο Βασ. Ξουλόγης.
Η ανακοίνωση αυτή δημιουργεί ποικίλα συναισθήματα σε πολλούς αφού έρχεται αφενός σε μια δύσκολη ώρα για την περιοχή λόγω Μακεδονικού και αφετέρου λόγω ανοικτών λογαριασμών ΣΥΡΙΖΑ – ΞΟΥΛΟΓΗ από το παρελθόν.
Η επίσημη ανακοίνωση που ήρθε να σφραγίσει πλέον ΧΡΙΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ σε ΞΟΥΛΟΓΗ,
διαψεύδει ότι κάποιοι Συριζαίοι μεμονωμένα και ειδικότερα της Παραλίας του Δ. Παγγαίου θα συμμετείχαν ανεξάρτητα σε ψηφοδέλτια Ξουλόγη και ήδη δημιουργείτε προβληματισμός και δυσφορία μετά την ανακοίνωση και μάλιστα αφού γίνεται εκβιαστικά μετά την κατάθεση των ψηφοδελτίων στα πρωτοδικεία.

Στο Δήμο μας η ανακοίνωση ότι ο Βασίλης Ξουλόγης πήρε το χρίσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και όλοι μουδιασμένοι περιμένουν τις αντιδράσεις. Οι μεν περιμένουν τους δε, αφού αυτός ο εκβιαστικός γάμος δεν πρόκειται να δουλέψει.

Από την μία πλευρά ο Βασ. Ξουλόγης επέτρεπε και καλλιεργούσε έστω σαν φήμη “την άτυπη συνεργασία” με κάποιους του ΣΥΡΙΖΑ” αφού πίστευε ότι με αυτό τον τρόπο θα αυξήσει με κάποιους σταυρούς ΣΥΡΙΖΑ (8% είχε πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές) την αιμορραγούσα παράταξη του. Ξεκάθαρα αυτό δεν του δούλεψε αφού πρώτον έβλεπε ότι πολλοί παραδοσιακοί του ΠΑΣΟΚ η παράταξη που ανέδειξε τον Ξουλόγη διαφωνούσαν με αυτή την συνεργασία αφού ακόμα και σήμερα το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ βρίζει και κατηγορεί σαν προδότες της αριστεράς και του σοσιαλισμού τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κλπ.
Β. Η κέντρο/δεξιά πτέρυγα της παράταξης του ειδικά μετά τις Πρέσπες σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να στηρίξει μια τέτοια υποψηφιότητα Χρίσμα ΣΥΡΙΖΑ και ο Βασ. Ξουλόγης το ένοιωσε ειδικότερα στην Ελευθερούπολη και στα χωριά του πρώην Δήμου Παγγαίου και όχι μόνον.

Από την άλλη πλευρά οι του ΣΥΡΙΖΑ που νόμιζαν ή έστω κάποιοι που νόμιζαν αφού δεν βρήκαν κάποιον να ηγηθεί μια αμιγώς υποψηφιότητα ΣΥΡΙΖΑ η μόνη ευκαιρία για να καθίσουν σε δημοτική καρέκλα (βλέπε παραλία) καλλιέργησαν το προξενιό. Ο πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ (πέρα της Παραλίας) δεν ανταποκρίθηκε και πραγματικά πως θα μπορούσε; Αν ανατρέξουμε σε γεγονότα μεγαλύτερη και πιο άκομψη κωλοτούμπα δεν θα μπορούσε να γίνει από τον σοβαρό οπαδό ή ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχουμε το καιρό μπροστά μας να ανατρέξουμε σε γεγονότα, αλλά το ερώτημα αυτή την στιγμή είναι το πως κάποιοι νοιώθουν που τώρα που βλέπουν ότι ευοδώθηκε αυτό το προξενιό. Κάποιοι που για μήνες δεν κοιμόντουσαν αφού ο Ξουλόγης τους έτρεχε στα δικαστήρια σαν κατηγορούμενους και ακόμα και σήμερα πάνω από το κεφάλι τους να υπάρχει ο κίνδυνος του οικονομικού καταλογισμού. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ του 8% των προηγούμενων εκλογών δεν υπάρχει πλέον γιατί μετά το δημοψήφισμα ακολούθησε μεγάλο κύμα παραιτήσεων και αποχώρησης και από την τοπική παράταξη αλλά και την ευρύτερη παράταξη.
Αυτός ο αναγκαστικός γάμος κατά την προσωπική μου γνώμη είναι η χειρότερη επιλογή του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ γιατί όπως λέει ο σοφός λαός ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΥΝΕς ΔΕΝ ΓΛΥΦΕΙς .
Όσο για τον Ξουλόγη πρόβλημα του…….

0
0
X
+
error: Content is protected !!