Την Παρασκευή 12 Απριλίου ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο Παγγαίου ότι με εντολή του πραγματοποιήθηκε δημοσκόπηση από την εταιρία ALCO στον Δήμο Παγγαίου. Στην ανακοίνωση του ο Φιλ. Αναστασιάδης έδωσε σαν ημερομηνίες διεξαγωγής 26 Μαρτίου 2019 μέχρι 4 Απριλίου 2019 και το μόνο άλλο χαρακτηριστικό που ανακοίνωσε στην δήλωση του ήταν ότι “Στο πραγματικό αποτέλεσμα της δημοσκόπησης αποτυπώνεται διαφορά πολλών ποσοστιαίων μονάδων ανάμεσα στον πρώτο και δεύτερο συνδυασμό“.

Το ίδιο βράδυ (Παρασκευής) υπήρξε μάζωξη (εκδήλωση) στο Αμφιθέατρο Φρίξος Παπαχρηστίδης της Ελευθερούπολης των μελών (υποψήφιοι, ειδικοί συνεργάτες κλπ) της παράταξης ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ κεκλεισμένων των θυρών μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας όπου μεταξύ των άλλων παρουσιάστηκε ένα βίντεο όπου ο κ. Παναγόπουλος της ALCO αναφερόταν στα ευρήματα της δημοσκόπησης.

Αυτή η συγκέντρωση όλως περιέργως πυροδότησε την αντίδραση της παράταξης “Σωστή Επιλογή ” του Βασ. Ξουλόγη  και με αναρτήσεις κάποιων θεωρήθηκε παράτυπη, μη σύννομη κλπ. Κάτι που βέβαια δεν ισχύει και η παραχώρηση της αίθουσας συνάδει 100% με τον κανονισμό λειτουργίας του Αμφιθεάτρου.  

Το paggaionet δεν ήταν παρόν  όπως και κανένα άλλο μέσον και έτσι σας μεταφέρουμε ότι μας έγινε γνωστό από τους παρευρισκόμενους και μας επιβεβαιώθηκαν από υψηλόβαθμο στέλεχος της διοίκησης.

Ο κ Παναγόπουλος στο βίντεο είπε σχετικά:

1) Το 51% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά για το έργο του Δημάρχου και της διοίκησης. Συγκεκριμένα σε 9 τομείς (διοικητικές δράσεις)  π.χ. εξυπηρέτηση δημοτών, καθαριότητα κ.λπ. που ερωτήθηκαν στους 6 τομείς (διοικητικές δράσεις) το ποσοστό ικανοποίησης ξεπερνά κατά πολύ το 50% με μεγαλύτερο ποσοστό πάνω από 70% να παίρνει η εξυπηρέτηση των δημοτών και μόνο σε 3 δράσεις το ποσοστό έπεφτε χαμηλότερα και συγκεκραμένα η οδοποιία  έλαβε το χαμηλότερο ποσοστό  ανακηρύσσοντας το πρόβλημα οδοποιίας ως το μεγαλύτερο πρόβλημα στο Δήμο Παγγαίου.

2) 63% των ερωτηθέντων εκφράσθηκε θετικά για το πρόσωπο του Δημάρχου Φιλ. Αναστασιάδη.

3)  Ο κ Παναγόπουλος ανέλυσε τον δείκτη επανεκλογής που στην συγκεκριμένη περίπτωση ο δείκτης είναι στο 41 που κατά την ανάλυση του σημαίνει σίγουρη επανεκλογή με καλή πιθανότητα από την πρώτη Κυριακή.

4) Κλείνοντας ο κ Παναγόπουλος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ποσοστά των ερωτηθέντων και αυτά ήταν: το 25% δηλώνουν αναποφάσιστοι και ότι το 40% των υπολοίπων δηλώνει ότι θα ψηφίσει “ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ”  και ότι αυτό παραπέμπει σε επανεκλογή από την πρώτη Κυριακή αν η διοίκηση με συνοχή και σύμπνοια καταφέρει να πείσει μεγάλο αριθμό αναποφάσιστων για το επιτελούμενο  έργο της.

Ο κ Παναγόπουλος δεν ανέφερε το όνομα του δεύτερου υποψηφίου που όπως προαναφέραμε σε δηλώσεις του, ο Φιλ. Αναστασιάδης είπε ότι ακολουθεί με μεγάλη διαφορά από τον πρώτο. 

Στο ερώτημα μας αν τα πλήρη στοιχεία της δημοσκόπησης δοθούν στην δημοσιότητα η απάντηση ήταν κατηγορηματική και κατανοητή:  ΌΧΙ, ο δήμαρχος και αρχηγός της παράταξης ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ξόδεψε λεφτά για να εξασφαλίσει την πληροφόρηση και την εικόνα του εκλογικού σώματος και με αυτό το εργαλείο θα πορευτεί μεθοδικά για την επανεκλογή τους από την Α΄ Κυριακή. Αν οι άλλοι υποψήφιοι θέλουν να μάθουν την θέση τους και τα ποσοστά τους ας κάνουν τις δικές τους δημοσκοπήσεις.  

 

 

 

 

0
0
X
+
error: Content is protected !!