Η Ο.Ε.Χ.Β.Ε. εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή των Τεμπών. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι και εξοργισμένοι. Δεν υπάρχουν λόγια…

Ένα σύνολο αμείλικτων ερωτημάτων αναδεικνύεται για τα διαχρονικά, πραγματικά και δομικά αίτια αυτής της πολύνεκρης τραγωδίας. Απαιτείται πλήρης διερεύνηση και διαλεύκανση. Οι ευθύνες επιβάλλεται να αποδοθούν, τίποτα δεν πρέπει να ξεχαστεί ή να παραγραφεί.

Στην εποχή της αυτοματοποίησης, των ραγδαίων επιστημονικών και τεχνολογικών εξελίξεων, η χειροκίνητη λειτουργία, η απουσία ή η μη τοποθέτηση συστημάτων ελέγχου και μηχανισμών ασφαλείας που προστατεύουν από το ανθρώπινο λάθος και την «κακιά στιγμή» είναι αδιανόητα.

Ελλείψεις εξειδικευμένου και πιστοποιημένου προσωπικού, μη διενέργεια προσλήψεων που οδηγούν σε εντατικοποίηση της δουλειάς, εργολαβοποίηση,  πλημμέλειες στη συντήρηση των δικτύων και καθυστερήσεις στον εκσυγχρονισμό των υποδομών δεν χωρούν δικαιολογίες.

Το σύνολο αυτών των κρίσιμων ζητημάτων με δραματικές εκκλήσεις και προειδοποιήσεις τίθενται όλα αυτά τα χρονιά από τα Σωματεία και την Ομοσπονδία των Σιδηροδρομικών.

Εκκλήσεις, προειδοποιήσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις για κινδύνους σοβαρών ατυχημάτων και δυστυχημάτων από την πλημμελή τήρηση των μέτρων υγιούς και ασφαλούς λειτουργίας εγκαταστάσεων, την απουσία συντήρησης του μηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς και τις ελλείψεις σε εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό με την εργολαβοποίηση να επεκτείνεται, καταγράφονται σε πολλούς χώρους δουλειάς της Βιομηχανίας.

Πριν τη μεγάλη έκρηξη στο εργοστάσιο των Πετρελαίων Καβάλας που από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, είχε προηγηθεί επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας απέναντι στην πρακτική της Energean Oil & Gas που υπονόμευε κανόνες ασφαλούς λειτουργίας των χερσαίων και θαλάσσιων εγκαταστάσεων. Τότε κάποιοι έσπευσαν προβοκατόρικα να κατασυκοφαντήσουν το Επιχειρησιακό Σωματείο

0
0
X
+
error: Content is protected !!