Χθες στην εκδήλωση της Ιαπωνικής Πρεσβείας για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της Ιαπωνίας, η οποία έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για μια φορά ακόμα επιβεβαιώθηκαν οι ισχυρές σχέσεις Ιαπώνων με την Καβάλα που έχουν ενδυναμώσει από το 2012 και μετά, με τις ενέργειες του βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη.
 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο  Γιάννης Πασχαλίδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας κα. Σοφία Τσίγκου και ο Πρόεδροε της Λέσχης Ποντίων Καβάλας κ. Μιχάλη Τσουλφίδη, και είχαν τη ευκαιρία  χαρά να ξανασυναντήσουν τον Πρέσβη κ. Yasunori Nakayama και τη Πρέσβειρα, που τόσο αγαπούν τη Καβάλα.

 
 
 
 
Η τελευταία φορά που οι δύο άντρες είχαν συναντηθεί ήταν στην Καβάλα   στις 24.09.2022, στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας, στην εκδήλωση μνήμης προς τιμήν του καπετάνιου και του πληρώματος του Ιαπωνικού πλοίου «TOKEI MARU»  ο οποίος διέταξε το πλήρωμα του να πετάξει στη θάλασσα το πολύτιμο φορτίο μεταξιού και δαντέλας, προκειμένου να διασωθεί κάτι σαφώς πολυτιμότερο βάσει του κώδικα αξιών που από τότε αποτελεί κοινό τόπο για τις δύο χώρες, η ανθρώπινη ζωή. ΕΔΩ
 
3
0
X
+
error: Content is protected !!