Στα όρια της ανυπαρξίας οδηγούν την Πρωτοβάθμια Υγεία οι αποφάσεις του Υπουργείου στην προσπάθεια του να καλυφθούν τα τεράστια κενά που υπάρχουν στα νοσοκομεία όλης της χώρας.
Η κατάσταση είναι οριακή και η απροθυμία της Κυβέρνηση να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας τους 8 μήνες που είχε την ευκαιρία να το κάνει, φέρνει οδυνηρές συνέπειες για τους πολίτες.
Στο πλαίσιο αυτό, η 4η ΥΠΕ έδωσε εντολή να κλείσουν όλα τα Περιφερειακά Ιατρεία του νομού Καβάλας (πλην της Τούζλας), ενώ παράλληλα έχει δοθεί εντολή γιατροί από τα Κέντρα Υγείας Ελευθερούπολης και Χρυσούπολης να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Καβάλας. Η απροθυμία της Κυβέρνησης της ΝΔ να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα Υγείας, να προχωρήσει σε γενναίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να αξιοποιήσει στο έπακρο την Πρωτοβάθμια Υγεία είναι παροιμιώδης.
Η αποδυνάμωση των Κέντρων Υγείας, η αναστολή λειτουργίας των τακτικών ιατρείων του Νοσοκομείου και η μετατροπή του σε νοσοκομείο μίας νόσου, το κλείσιμο των Περιφερειακών Ιατρείων είναι αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία αφήνει ανυπεράσπιστους τους πολίτες και το υγειονομικό προσωπικό στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Η ανακύκλωση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού αποδυναμώνει τμήματα, ιατρεία, κλινικές, χειρουργεία και αφήνει ακάλυπτους εκατοντάδες ασθενείς με σοβαρά χρόνια νοσήματα ,αυξάνοντας τον κίνδυνο θνησιμότητα από άλλες αιτίες.
 
Η Βουλεύτρια Καβάλας ΣΥΡΙΖΑ
Τάνια Ελευθεριάδου.
0
0
X
+
error: Content is protected !!