Β΄μέρα και όλα βαίνουν καλά στο Δήμο Παγγαίου.

Β΄μέρα και όλα βαίνουν καλά στο Δήμο Παγγαίου.

17Ουσιαστικά σήμερα δεύτερη μέρα (και μια νύχτα) φιλοξενίας των 190 περίπου προσφύγων και όλα εξελίσσονται ομαλά.
Μικρά και μεγάλα προβλήματα αποκαθίστανται όπως  κάποια  επικοινωνίας αφού ακόμα και απλές ταμπελίτσες για μικροπράγματα φτιάχνονται, ήδη από το Σάββατο βρέθηκαν άνθρωποι μεταξύ τους με καλή γνώση Αγγλικής που βοηθούν στην επικοινωνία.22
Μετά από το σχεδιασμό που πλέον προβλέπει ότι κάθε μέρα θα εναλλάσσονται οι σύλλογοι στην υπηρεσία βοήθειας και εξυπηρέτησης των προσφύγων σήμερα ήταν η μέρα της Δράσης “Υποστηρίζω”.

16
Μιλώντας με τους υπεύθυνους μας είπαν ότι δεν υπάρχει κανένα σοβαρό πρόβλημα και ότι η συμμετοχή του κόσμου (Δημοτών) όπως και η προσφορά τους σε τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια και άλλα είδη είναι πέρα από κάθε προσδοκία. Ακόμα και το κάτι το πιο διαφορετικό σε ανάγκες μόλις γίνει γνωστό αμέσως βρίσκεται, καλό παράδειγμα όταν έγινε γνωστό ότι μεταξύ των προσφύγων υπάρχουν βρέφη (50 παιδιά ως ηλικία τα 5) και υπάρχει ανάγκη για καροτσάκια ώστε οι γονείς τους να μην τα κουβαλάνε στα χέρια από μηχανής θεού διάφοροι συνδημότες έφεραν καροτσάκια που σε πρώτη φάση κάλυψε τις ανάγκες.23
Όπως μας είπε ο κ Μποσμπότης η στάση και η προσφορά των συνδημοτών μας είναι κάτι παραπάνω από συγκινητική.

Από την άλλη πλευρά οι πρόσφυγες φαίνονται πλέον να χαλαρώνουν να νοιώθουν ασφάλεια και να θέλουν να βοηθήσουν και αυτοί σε όλα δείχνοντας την ευγνωμοσύνη τους, σήμερα κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία 24για να βάλουν μπουγάδα κάποιοι το έριξαν στη μπάλα και στο περίπατο.

19Εμείς βρεθήκαμε εκεί τη ώρα της προετοιμασίας και του σερβιρίσματος του γεύματος που σήμερα περιελάμβανε πατάτες φούρνου, σαλάτα, ελιές και τυρί και φρούτα πορτοκάλια & μανταρίνια. 21Η υπομονή και η ευγένεια μέχρι στιγμής των προσφύγων είναι παροιμιώδης. Όλοι τους ρωτούν αν τα σύνορα έχουν ανοίξει και ότι θέλουν να πάνε στην κεντρική Ευρώπη λέγοντας σχεδόν όλοι ότι έχουν εκεί κάποιο συγγενή.

20

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
4,438 προβολές
X
+