Αύρες δροσιάς για την διοίκηση στο Παγγαίο.

Πλήρως δικαιωμένος ο Δήμαρχος Παγγαίου από τις δύο αποφάσεις που έφτασαν στον δήμο. Τον δικαιώνουν, όσο και για την νομιμότητα αλλά όσο και για τις κινήσεις του προς όφελος του δήμου.

H μανία στις “γνωστές” καταγγελίες για το θεαθήναι του Βασ. Ξουλόγη που ξεκινούν από καταγγελία για τρία σκαλοπατάκια και φτάνουν μέχρι καταγγελίες τυφλά χτυπήματα εκδίκησης που ίσως δημιουργήσουν ανεπανόρθωτες ζημιές στην ζωή πολλών μα πολλών ανθρώπων (βλέπε Προσλήψεις/δίμηνα).

Η πρώτη απόφαση δικαίωση για τον Φιλ. Αναστασιάδη και για άλλους 26 νυν και πρώην δημοτικούς συμβούλους αφορά την καταγγελία του Βασίλη Ξουλόγη για το πόθεν έσχες.

Στην προσωπική του σελίδα ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης πριν λίγες ώρες έγραψε σχετικά:

Μια ακόμα προσπάθεια του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ξουλόγη να σπιλώσει ονόματα και υπολήψεις έπεσε στο κενό ! Μετά την πολύμηνη ταλαιπωρία πολλών αιρετών και υπηρεσιών, με παραστάσεις και καταθέσεις ενώπιον των αρμοδίων οργάνων και αρχών, κατόπιν σχετικής πειθαρχικής αναφοράς- καταγγελίας υποβληθείσας από τον κ. Βασίλειο Ξουλόγη , το πειθαρχικό συμβούλιο του άρθρου 234 του Ν. 3852/2010 στο οποίο είχε παραπεμφθεί η υπόθεση από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο και ενώπιον του οποίου κλήθηκαν να παραστούν και να απολογηθούν στις 22 Μαρτίου 2017 ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης και 26 ακόμη Δημοτικοί Σύμβουλοι, όλων των παρατάξεων με απόφασή του απαλλάσσει όλους τους εγκαλούμενους από κάθε ευθύνη αφού όπως αποδείχτηκε υποβλήθηκαν νόμιμα και εμπρόθεσμα στις ορισθείσες εκ του νόμου αρμόδιες αρχές τόσο οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης όσο και οι δηλώσεις οικονομικών συμφερόντων ενώ για την “πολυσυζητημένη” μη ανάρτηση των παραπάνω δηλώσεων στο διαδίκτυο δεν υφίσταται πειθαρχική ή άλλου είδους ευθύνη των καταγγελλόμενων!
Πειθαρχικές αναφορές, μηνύσεις, καταγγελίες , όλα για το θεαθήναι! Ευτυχώς έχει γίνει αντιληπτή από την κοινωνία μας η συνειδητή και σκόπιμη διαπόμπευση προσώπων και η βιομηχανία εγκλήσεων που τείνει να δημιουργηθεί ! Ίσως πλέον ήρθε η στιγμή να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία μας από καταγγελίες που τελικά αποδεικνύονται αβάσιμες και μεθοδευμένες.

Μετά και από την αθωωτική απόφαση του πειθαρχικού οργάνου και την προηγηθείσα αθωωτική απόφαση των δικαστηρίων της Καβάλας που δικαίωσαν τον Φίλιππο Αναστασιάδη και τους άλλους 26 κατηγορούμενους σχετικά με το πόθεν έσχες, ο Βασίλη Ξουλόγης που με την ανεύθυνη και  κακόβουλη καταγγελία του έθεσε άνευ λόγου σε κίνδυνο όλους τους αιρετούς αλλά και τους δικούς του για χρόνια δημοτικούς  συμβούλους  αλλά και νέους αφού με την εκδικητική του καταγγελία τους έστειλε στην καρέκλα των κατηγορουμένων και για πολλούς μήνες ταλαιπώρησε αυτούς και τις οικογένειες τους.

Η δεύτερη απόφαση αφορά  υπόθεση μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού.

Στον Δήμο που οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης Ξουλόγη έπεφταν σύννεφο ξαφνικά μια “ανώνυμη” καταγγελία έφτασε τον Ιανουάριο του 2015 στο ΣΔΟΕ, αφορά την διαδικασία ανάθεσης για την μονάδα του βιολογικού καθαρισμού Νικήσιανης Παλαιοχωρίου Αντιφιλίππων. Άμεσα κατόπιν Εισαγγελικής Παραγγελίας του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος ξεκίνησε η διενέργεια διοικητικού ελέγχου ως προς την νομιμότητα της διαδικασίας ανάθεσης του έργου της συγκεκριμένης μονάδας.

Πριν λίγες μέρες κοινοποιήθηκε στις υπηρεσίες και στον Δήμο Παγγαίου το αποτέλεσμα αυτού του διοικητικού ελέγχου.
Τα αποτελέσματα του ελέγχου δικαιώνουν τον Φίλ Αναστασιάδη δήμαρχο Παγγαίου και την απόφαση της οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Παγγαίου να προχωρήσει με τον ανάδοχο.

Το πόρισμα, συμπέρασμα (απόφαση) του ελέγχου είναι: Ότι δεν προέκυψαν παραλείψεις ή σοβαρές παρατυπίες κατά την διαδικασία και τηρήθηκαν οι κείμενες διατάξεις σε όλα τα στάδια διενέργειας του διαγωνισμού στον οποίο κατατέθηκαν 4 προσφορές και ανάδοχος του έργου αναδείχτηκε η εταιρία η οποία υπέβαλε την μικρότερη ανοιγμένη προσφορά με έκπτωση 28,535% επί των τιμών.
Και όλες οι σχετικές αποφάσεις ελέγχθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας & Θράκης ως προς την νομιμότητα και βρέθηκαν νόμιμες.

Παραδόξως καταγγελία !!!!! Για το όφελος 28,535% ήτοι 1.000.000€ όφελος για τον Δήμο !!!! Όταν σε ένα άλλο έργο του ιδίου προϋπολογισμού, του Βιολογικού της Ελευθερούπολης το όφελος του Δήμου ήταν 1% ήτοι η έκπτωση στο έργο ήταν μόνο 1% σε σχέση το 28%. Για να θυμηθούμε την υπόθεση ας παρακολουθήσουμε το βίντεο από τι μετέδωσε το κανάλι του Δήμου Παγγαίου ζωντανά από Δημοτικό συμβούλιο του 2016.

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
2,745 προβολές
X
+