Ο Θαλής , ο Ηράκλειτος, ο Διογένης, ο Αναξαγόρας ο Ξενοφώντας, ο Όμηρος ήταν Τούρκοι, ο δε Κεμάλ Ατατούρκ ήταν Έλληνας όπως και ο ποιητής Ναζίμ Χικμέτ. Επίσης όσοι γεννήθηκαν στη αρχαία Βαβυλώνα σήμερα πλέον είναι Ιρακινοί.
Αυτά τα ωραία και άλλα, μας τα λέει το πανεπιστήμιο του ΜΙΤ Massachusetts Institute of Technology.
Το Μ.Ι.Τ. και άλλα Πανεπιστήμια και κολέγια αποφάσισαν την δημιουργία της βάσης δεδομένων “Pantheon” – “Πάνθεον” που παρουσιάζει και αναλύει πληροφορίες και βιογραφίες Ιστορικών Προσώπων.
Στην προσπάθεια της υπεραπλούστευσης της Ιστορίας οι δημιουργοί αυτού του πρότζεκτ αποφάσισαν για αναφορά και να καταχωρούν τον τόπο γέννησης βάση του σημερινού γεωπολιτικού Χάρτη. Παράδειγμα όσοι Έλληνες φιλόσοφοι γεννήθηκαν στη Ιονία ή Μικρά Ασία από σήμερα γεννήθηκαν στην Τουρκία που τότε ούτε καν υπήρχε σαν οντότητα.
Αποτέλεσμα ξαφνικά σήμερα η Τουρκία να βρίσκεται σε πολύ υψηλότερη θέση από την Ελλάδα στη λίστα ως χώρα με μεγαλύτερο ποσοστό παγκοσμίως γνωστών Φιλοσόφων.
Όπως αναφέρεται στο άρθρο κριτές και επικριτές επιστήμονες αυτής της μεθόδου τονίζουν ότι αυτή η προσέγγιση παραχαράζει την Ιστορία αφού αγνοεί το εθνικό και πολιτιστικό υπόβαθρο των Ιστορικών μορφών και παραπλανεί και αποπρασανατολίζει οποιονδήποτε δεν γνωρίζει περισσότερα για αυτές τις Ιστορικές μορφές.

Υ.Γ. και απορία μου.

Τώρα που Ελλάδα με εισήγηση της Νίκης Κεραμέως αποφοίτου Harvard Law School (LL.M.) και με τους ψήφους της Ν. Δημοκρατίας και Βελόπουλου πέρασαν το νόμο η Ελλάδα να κατακληστεί από ξένα ιδιωτικά πανεπιστήμια και κολέγια, ας μας απαντήσουν: Η Ελληνική παιδεία τι πλέον θα διδάσκει στις επόμενες γενιές….. και πως θα εξασφαλίσει την αντικειμενική παιδεία και Ιστορία αφού η ύλη θα προέχεται από την διδασκόμενη από την Έδρα του ξένου Πανεπιστημίου..

Μετάφραση Φραγκίσκος Σοφτάς Πηγή
και  https://pantheon.world

0
0
X
+
error: Content is protected !!