Ο Δημήτρης Μπαταλογιάννης φαίνεται ότι άναψε το φιτίλι και η μάχη της ομπρέλας και της ξαπλώστρας ξεκινά στον Δήμο Παγγαίου. Το έργο το έχουμε ξαναδεί αλλά…..!
Ο αρχηγός της παράταξης “Σωστή επιλογή”  την περασμένη Πέμπτη 18/6/2020 κατέθεσε καταγγελία στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας για τις πακτωμένες κατασκευές σε παραλίες του Δήμου Παγγαίου. Την καταγγελία ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης την κοινοποίησε και στον Δήμο Παγγαίου, Λιμεναρχείο Καβάλας, Α.Τ. Ελευθερούπολης. (Η καταγγελία ΕΔΩ)
Από ότι φαίνεται η καταγγελία ήδη “θορύβησε” κάποιους και δόθηκαν κάποιες εντολές για δράση και χτες το βράδυ από την αντιδημαρχία Δ.Ε. Ελευθερών είχαμε την πιο κάτω ανάρτηση στο face book.


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κος Μπαταλογιάννης κατέθεσε καταγγελία για το ίδιο θέμα και παρόλο κάποιες προσπάθειες στο παρελθόν το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο.

Φέτος όμως πληροφορίες λένε ότι οι συνθήκες δεν είναι οι ίδιες και ίσως να υπάρξει επιτέλους κάποιο αποτέλεσμα.
Πρώτον η νομοθεσία υπάρχει και είναι ξεκάθαρη, τα τελευταία χρόνια σε άλλες περιοχές, αφού το πρόβλημα δεν είναι μόνο στον δήμο μας, είδαμε αποτελέσματα όταν οι Δήμοι επέμειναν και με την συνδρομή των αστυνομικών, λιμενικών και εισαγγελικών αρχών κατάφεραν να επιβάλουν τον νόμο και συνετίσουν αρκετούς.
Δεύτερος λόγος, οι αλλαγές προσώπων σε καίριες θέσεις, όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
Και τρίτος αλλά και κυριότερος είναι ο COVID-19.
Ο κ Μπαταλογιάννης τονίζει στην καταγγελία του: Φέτος το πρόβλημα είναι πιο έντονο και επικίνδυνο λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κοροναϊού COVID-19 και επισημάνει ότι (τραπεζοκαθίσματα, ομπρέλες, ξαπλώστρες, κιόσκια), που ασφαλίζονται με αλυσίδα και λουκέτο, βρίσκονται πολύ κοντά η μία στην άλλη, παράνομα, δημιουργώντας τεράστιους κινδύνους για την δημόσια υγεία. Και αυτό φαίνεται ότι έδωσε βαρύτητα και επίσπευση των διαδικασιών.

Για την ιστορία να πούμε ότι η διοίκηση Αναστασιάδη τον Ιούλιο του 2016 έκανε την πρώτη και τελευταία προσπάθεια καταπολέμησης του προβλήματος με τρείς επιχειρήσεις ΣΟΚ & ΔΕΟΣ σε Ν. Πέραμο, Ν.Ηρακλείτσα και παραλία Οφρυνίου αντίστοιχα. Διαβάστε τα τότε δημοσιεύματα ΕΔΩ, ΕΔΩ & ΕΔΩ
Πολλοί αυτοί που επικροτούσαν τις ενέργειες τότε, αλλά και αντιδράσεις πολλές. Που από ότι φαίνεται και επικράτησαν μαζί με το πολιτικό κόστος, αφού μετά από αυτές τις επιχειρήσεις πυροτέχνημα δεν ξανά υπήρξε άλλη προσπάθεια πλην μιας κούφιας προειδοποίησης ΕΔΩ για ποινικές κυρώσεις.
Τα καλοκαίρια 2017, 2018, 2019 η διοίκηση Φιλ. Αναστασιάδη παρέμεινε θεατής στο ίδιο έργο ασυδοσίας συν σε πολλά άλλα ευτράπελα στην Αλάνα, παραλίες Ελαιοχωρίου κλπ.

Το εγχείρημα δύσκολο και θέλει κότσια & επιμονή, το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι θα κρατήσει για λίγο αλλά νικητής θα βγει αυτός που θα αντέξει επιμένοντας ως το τέλος. Ή ο δήμος που με επιμονή θα συνεχίζει καθημερινά να απομακρύνει ή ο παραβάτης που θα αντέξει καθημερινά να αντικαθιστά ότι ο δήμος του απομακρύνει. Και βέβαια θα πρέπει να υπάρξει και η επιβολή κυρώσεων σε αυτούς που θα αγνοούν επιδεικτικά τους νόμους του κράτους.

Πάντως ενδιαφέρον έχει ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει σχετική ανακοίνωση από την Δ.Ε. Οφρυνίου.

0
0
X
+
error: Content is protected !!