Αποπομπή Δημοτικού συμβούλου Δήμου Παγγαίου.

Στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο Δ. Παγγαίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανακοίνωσε στο σώμα την αποπομπή από την παράταξη “ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ” δημοτικού συμβούλου συμπολίτευσης.

Πρόκειται για τον δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Καλένη που μέχρι πρότινος ήταν και αντιδήμαρχος Πιερέων.

Ο λόγος αποπομπής, η διαφωνία  του κ . Καλένη στην πρόσληψη με δίμηνο ατόμου που προεκλογικά είχε στηρίξει αντίπαλη παράταξη. Και όπως είπε χαρακτηριστικά χτες στην ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Κώστας Γάκης ” δικαίωμα στην εργασία έχουν όλοι οι δημότες ανεξαρτήτως χρωμάτων, παρατάξεων, ιδεολογίας”.

Βάση του άρθρου 66

 5. Εάν η δημοτική παράταξη έχει τουλάχιστον τρία (3) μέλη, με αιτιολογημένη απόφαση και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) αυτών, είναι δυνατόν να διαγραφεί σύμβουλος, ο οποίος είναι μέλος της.

 Το μέλος του δημοτικού συμβουλίου που ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε από την παράταξή του δεν μπορεί να ενταχθεί σε άλλη παράταξη και δεν μπορεί να εξακολουθήσει να είναι μέλος του προεδρείου ή της οικονομικής επιτροπής ή της επιτροπής ποιότητας ζωής, όπου εκλέχτηκε ως μέλος της παράταξης από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε, καθώς και να ορισθεί ή να παραμείνει αντιδήμαρχος κατά τη διάρκεια της θητείας του. Είναι δυνατή, όμως, η επανένταξή του στην παράταξη από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε, εφόσον τούτο γίνει δεκτό από τα δύο τρίτα (2/3) των μελών, προκειμένου για παρατάξεις που έχουν τουλάχιστον τρία (3) μέλη και από όλα τα μέλη, προκειμένου για παρατάξεις με λιγότερα από τρία (3) μέλη.
 
Ο κ Πέτρος Καλένης παραμένει στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος. 
Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
2,556 προβολές
X
+