Άμεση και συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κοινού στην συγκέντρωση χρημάτων, προκειμένου να καλυφθεί το ποσό του προστίμου του ΠΕΛΙΤΙ στην πολεοδομία των 42.500 € . Σημειώνεται ότι το πρόστιμο υπεβλήθη καθώς δεν εκδόθηκε άδεια ανέγερσης της κτίσματος,  όπου θα αποθηκεύονται οι σπόροι.

Η προσπάθεια συλλογής, διατήρησης και διάδοσης των παραδοσιακών σπόρων από τον Παναγιώτη Σαϊνατουδη που ξεκίνησε το 1991 -και αγκαλιάστηκε από τον κόσμο- συνεχίζεται ακατάπαυστα και με αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι σήμερα.

Στις 22 Απριλίου η γιορτή του ΠΕΛΙΤΙ θα συγκεντρώσει για άλλη μία φορά κοινό από όλη την Ελλάδα – και όχι μόνο -στο Μεσοχώρι Παρανεστίου. Η γη του Πελίτι θα φιλοξενήσει σχετικές με το αντικείμενο ομάδες από διάφορες χώρες, όπως το Μεξικό, την Βουλγαρία την Βραζιλία την Βρετανία

Στο πλαίσιο της γιορτής θα λειτουργήσει έκθεση ζωγραφικής καθώς και λαογραφική  έκθεση με εργαλεία  και σκεύη άλλων εποχών. Επίσης θα γίνει παρουσίαση πάνω στη συντήρηση των τροφίμων με παραδοσιακούς τρόπους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Μέλη της  ομάδας ΠΕΛΙΤΙ θα δείξουν στο κοινό πως ζυμώνουν και ψήνουν παραδοσιακά το ψωμί τους.

Και όπως πάντα οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με μουσική. Μουσικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα βρεθούν στην γιορτή και θα “παρασύρουν” τους επισκέπτες  σε χορούς κυκλωτικούς.

1
0
X
+
error: Content is protected !!