Απλές σκέψεις και συνειρμοί.

Χτες μετά από χρόνια διάβασα μια ανάρτηση που πραγματικά με παρέσυρε και έγινε το έναυσμα για να εξωτερικεύσω κάποιες σκέψεις μου. Μια δήλωση με μπόλικο πολιτικό & γλωσσικό πλούτο που στο μυαλό μου έφερε μια θύελλα συνειρμών. Είναι η ανάρτηση που έκανε ο Ευάγγελος Αντώναρος στην σελίδα του απαντώντας στον Άδωνι Γεωργιάδη. Επίσης για μένα η ανάρτηση περιείχε μια φράση θησαυρό ή μάλλον ένα νέο “πολιτικό όρο”.
Αλλά διαβάστε πρώτα τι έγραψε ο Ευάγγελος Αντώναρος σχετικά με την γνωστή ιστορία και την δήλωση Γεωργιάδη “ο Καραμανλής ξεπούλησε την Μακεδονία”.

Αντίθετα με κάποιους που θέλουν να ξεχάσουν και να ξεχάσουμε τι λέγανε δέκα χρόνια πριν, εγώ είμαι από εκείνους που ούτε θέλουμε να ξεχάσουμε ούτε ντρεπόμαστε για όσα λέγαμε και δέκα και δεκαπέντε χρόνια πριν. Κι αυτό κάνει τη μεγάλη πολιτική και ποιοτική διαφορά ανάμεσα στους ιδεολογικά εύκαμπτους μούσαφιραιους και σε μας. Οι ιδέες δεν είναι πλαστελίνη για να τις πλάσεις ανάλογα με ποιον αφέντη υπηρετείς.

Για να είμαι ειλικρινής ο Αντώναρος και η πένα του ποτέ δεν ήταν του γούστου μου,  αλλά για αυτή η ανάρτηση του, του βγάζω το καπέλο. Και όχι γιατί απευθύνεται στον μπρρ.. Άδωνι αλλά γιατί αυτή η ανάρτηση του κρύβει ίσως άθελα του “θλιβερές” αλήθειες, παθογένιες και αντικατοπτρίζει την θλιβερή πραγματικότητα για την πολιτική κατάσταση στη χώρα και όχι μόνον σε κοινοβουλευτικό επίπεδο……. Ειδικά για μένα η φράση “ιδεολογικά εύκαμπτους μουσαφιραίους” είναι όλα τα λεφτά και την θεωρώ μία από τις πιο πετυχημένες των ημερών μας αφού κόμματα, παρατάξεις γεμίζουν από αυτούς. Ο Αντώναρος έχει γράψει την ανάρτηση του από την μια σκοπιά (του πρώην κυβερνώντα).
Εγώ ποιητική και δημοσιογραφική αδεία  θα την παραφράσω και θα την προσαρμόσω από μια άλλη σκοπιά, του ψηφοφόρου.
Εγώ μιλώντας σαν απλός ψηφοφόρος, δεν θα αναφερθώ μόνο σε γνωστούς βουλευτές ή άτομα που έχουν περάσει σχεδόν από όλα τα κόμματα ή παρατάξεις, δεν θα μιλήσω για βουλευτές ή παράγοντες γυμνοσάλιαγκες του κάθε νέου αρχηγού, δεν θα μιλήσω για βουλευτές, παράγοντες ή αρχηγούς με μνήμη Χρυσόψαρου (σε πολλές περιπτώσεις βολεύει) και γενικά δεν θα ασχοληθώ μόνο με τους “ιδεολογικά εύκαμπτους μουσαφιραίους”.
Σαν απλός ψηφοφόρος απευθυνόμενος προς τους “ιδεολογικά εύκαμπτους μουσαφιραίους“, αλλά και τους προσκαλέσαντες αυτούς, αλλά και στους “εύκαμπτους” ψηφοφόρους με κοντή μνήμη, θα παραφράσω (λίγο) την ανωτέρω δήλωση Αντώναρου.

Αντίθετα με κάποιους που θέλουν να ξεχάσουν και να ξεχάσουμε τι λέγανε ή τι κάνανε κάποιοι 4-5 ή δέκα χρόνια πριν, εγώ είμαι από εκείνους που ούτε θέλουμε να ξεχάσουμε ούτε ντρεπόμαστε για όσα λέγαμε 4-5 ή ακόμα και δέκα χρόνια πριν. Κι αυτό κάνει τη μεγάλη πολιτική και ποιοτική διαφορά ανάμεσα στους πολλούς και σε κάποιους, ψηφοφόρους, μουσαφιραίους και όχι μόνον. Οι ιδέες ή η ψήφος δεν είναι πλαστελίνη για να τις πλάσεις ανάλογα με ποιον αφέντη υπηρετείς ή αυτόν που διαλέγεις να σε υπηρετήσει.

Και όπως γράφουν οι Αγγλόφωνοι
disclaimer:
Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική.

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
3,716 προβολές
X
+