Στην χώρα που ανθίζουν οι υποκλοπές και αθέμητες αντιδημοκρατικές πρακτικές θυμίζοντας την εκτροπή του πολιτεύματος και εποχές φασισμού και χούντας, κάποιοι χέρι χερί βρίσκουν την ευκαιρία για περεταίρω αξιοποίηση αυτών των πρακτικών.
Πρακτικές όπως η κατασυκοφάντηση, η απαξίωση κ.α με στόχο την τελική διάλυση μιας επιχείρησης του δημοσίου ώστε να επέλθει η μερική ή πλήρη ιδιωτικοποίηση της επανέρχονται. Γνωστές πρακτικές που έχουμε δει εδώ και δεκαετίες σε δεκάδες μεγάλες βιοτεχνίες, βιομηχανίες του δημοσίου και μη, που κατέρρευσαν ή πουλήθηκαν κοψοχρονιά σε ημέτερους ιδιώτες αλλά ακόμα λυμαίνονται τον κρατικό προϋπολογισμό. Τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα η ΔΕΗ.

Φαίνεται λοιπόν ότι μετά το success story Χατζηδάκη της ΔΕΗ “για κάποιους” έφτασε η ώρα άρον άρον και της ΕΥΔΑΠ να λεηλατηθεί από το ίδιο team Χατζηδάκη πριν το πάρτι τελειώσει.

Ως πρώτο στάδιο άρχισε ήδη ο αγώνας κατασυκοφάντησης και εκφοβισμού των ανθρώπων της με στόχο την διάλυση της. Αποφασίστηκε η παρακολούθηση τηλεφώνων και υπολογιστών μελών του Δ.Σ, ανάμεσά τους και εργαζομένων με διάφορα προσχήματα.

Η διοίκηση της ΓΣΕΕ εξέδωσε ανακοίνωση.

Η Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ αποφάσισε να προχωρήσει στην πρόσληψη εταιρειών για τον έλεγχο τηλεφώνων και υπολογιστών μελών του Δ.Σ, ανάμεσά τους και εργαζομένων, με το επιχείρημα/πρόσχημα της διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών.

Η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωση της τονίζει ότι πρόκειται για άτοπο επιχείρημα «δήθεν διαρροής» εμπιστευτικών εταιρικών πληροφοριών οι οποίες αφορούν στο ύψος μερίσματος και τέθηκαν προς συζήτηση σε αρμόδια συνεδρίαση της Βουλής, πληροφορίες που η ίδια η εταιρεία είχε επικοινωνήσει και ήταν γνωστές εδώ και αρκετούς μήνες. Εφόσον η εταιρεία θεωρεί ότι είχε υποστεί ζημιά, θα έπρεπε να πράξει το αυτονόητο. Να ακολουθήσει τη νομική οδό.

Παράλληλα, η ΓΣΕΕ τονίζει πως τέτοιου είδους πρακτικές, το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν νοσηρό κλίμα και πρέπει να λάβουν τέλος εδώ και τώρα.

Αυτό που ενδιαφέρει τους εργαζόμενους και τους Έλληνες καταναλωτές είναι η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να σκύψει στα προβλήματα της επιχείρησης και να τα αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Για την ιστορία, όπως είχε καταγγείλει η αντιπολίτευση ΕΔΩ οι προωθούμενες αλλαγές στο οργανόγραμμα της εταιρίας (ΕΥΔΑΠ) αλλά και οι παρεμβάσεις στον συνδικαλιστικό χώρο, οδηγούν ώστε να εξαφανιστούν οι οποιεσδήποτε αντιστάσεις.
Μάλιστα μόλις ένα μήνα πριν ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, ξεκινώντας την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής με θέμα την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επί των άρθρων 119 και 120 του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΝ για την ΕΥΔΑΠ τόνισε:
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί με νομοθετική ρύθμιση να παρακάμψει δολίως απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το δημόσιο έλεγχο στην ΕΥΔΑΠ και στην ΕΥΑΘ και να κάνει ένα νομοθετικό by pass, προσβάλλοντας και το Ανώτατο Δικαστήριο αλλά και τη Βουλή. Και η Βουλή οφείλει να αποφασίσει αν τα άρθρα αυτά είναι σε αντίθεση με το Σύνταγμα γιατί, αυτό προκύπτει και από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Ούτε ένα μήνα μετά, τα προσφιλή σπορ της κυβέρνησης Μητσοτάκη: υποκλοπές, παρακολουθήσεις, εκβιασμοί, απειλές, συκοφάντηση και όλες αυτές οι μαφιόζικες και φασιστικές πρακτικές αποτυπώθηκαν σε μια “ΝΟΜΙΜΗ” απόφαση του ίδιου του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για την παρακολούθηση τηλεφώνων και υπολογιστών μελών του Δ.Σ, ανάμεσά τους και εργαζομένων, με το επιχείρημα/πρόσχημα της διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών.

Κάτι μου λέει ότι θα πούμε νερό το νεράκι……. και θα φάμε και πολύ ξύλο…..

0
0
X
+
error: Content is protected !!