Την αποκλειστική ευθύνη των πλοιοκτητριών εταιρειών σε ό,τι αφορά την προοπτική επαναλειτουργίας της γραμμής Νέας Περάμου-Θάσου, σημειώνει σε απάντηση του το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην ερώτηση που κατέθεσε η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου. Όπως αναφέρει το αρμόδιο Υπουργείο «οι πλοιοκτήτριες εταιρείες δρομολογούν τα πλοία τους σε γραμμές της επιλογής τους σύμφωνα με την ελεύθερη επιχειρηματική τους πρωτοβουλία» και πως το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών εκδίδει προκήρυξη για την εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών με σύναψη σύμβασης, μόνο στην περίπτωση που δεν επιτυγχάνεται η πλήρης κάλυψη των αναγκών του μεταφορικού έργου.
Σύμφωνα με την απάντηση του κ. Πλακιωτάκη, η Θάσος συνδέεται με την Καβάλα με δύο ακτοπλοϊκές γραμμές και ως εκ τούτου καλύπτεται η ανάγκη «αδιάκοπης καθημερινής σύνδεσης από και προς το νησί». Επιπρόσθετα, σημειώνει ότι το Υπουργείο εξετάζει θετικά κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία που στοχεύει στην αύξηση της προσφοράς και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Τονίζεται δε, ότι ο λιμένας Ελευθερών διαθέτει την κατάλληλη υποδομή προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως πορθμείο (κάτι που έτσι κι αλλιώς συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια).

Υπενθυμίζεται ότι στην ερώτησή της η κ. Ελευθεριάδου ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι «με την επαναλειτουργία του λιμένα Ν. Περάμου θα δοθεί επιπλέον κίνητρο για τους τουρίστες να επισκεφτούν το νησί της Θάσου» συμπληρώνοντας ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα συμβάλει «στον επιμερισμό του βάρους του κυκλοφοριακού φορτίου που αντιμετωπίζει η πόλη της Καβάλας, καθώς και του επαρχιακού δικτύου που συνδέει την Εγνατία Οδό με το λιμάνι της Κεραμωτής».
Η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
Τάνια Ελευθεριάδου

0
0
X
+
error: Content is protected !!