Απάντηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας προς τους γονείς της Ελευθερούπολης.

Προς  αποκατάσταση της αλήθειας.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας απέστειλε την ακόλουθη απάντηση στην επιστολή διαμαρτυρίας των γονέων μαθητών του Ε1 τμήματος του 1ου δημοτικού σχολείου Ελευθερούπολης, για την κενή θέση εκπαιδευτικού στο σχολείο: «Στις 25 Ιανουαρίου 2018 γίναμε αποδέκτες επιστολής από τους γονείς της Ε1 τάξης του 1ου  δημοτικού σχολείου Ελευθερούπολης, όπου διαμαρτύρονταν εντόνως για το κενό που προκλήθηκε ύστερα από απόσπαση εκπαιδευτικού ΠΕ 70 στο εξωτερικό. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, σας αναφέρουμε ότι, η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός υπηρετούσε κανονικά στην οργανική της θέση μέχρι και τις 23 Ιανουαρίου 2018. Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, επειδή ακριβώς γνώριζε την απόσπαση της συγκεκριμένης εκπαιδευτικού, εγκαίρως ζήτησε από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. στις 9 Ιανουαρίου 2018, αναπληρωτή εκπαιδευτικό ίδιας ειδικότητας. Παρά την έγκαιρη αντιμετώπιση από την πλευρά της Υπηρεσίας μας, το ΥΠ.Π.Ε.Θ. δεν προσέλαβε αναπληρωτή εκπαιδευτικό στις πρόσφατες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, επειδή αυτές, εκτιμούμε, πραγματοποιήθηκαν σε προγενέστερο χρόνο της ενεργοποίησης της απόσπασης της.

Από τις 24 Ιανουαρίου και μέχρι σήμερα, τα μαθήματα γίνονται κανονικά στο τμήμα Ε1 από τις πλεονάζουσες ώρες των εκπαιδευτικών του ιδίου σχολείου και το μέλημα της Διεύθυνσης είναι, φυσικά, να καλυφθεί το κενό από εκπαιδευτικό της ίδιας ειδικότητας και συγκεκριμένα ΠΕ 70.

Προφανώς, οι γονείς των μαθητών του συγκεκριμένου τμήματος έχουν ελλιπή ενημέρωση. Από πότε μία απλή πρόταση εκπαιδευτικών, αποτελεί και απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης; Σε κάθε περίπτωση, δεν αντιλαμβανόμαστε την σκοπιμότητα της δημοσιοποίησης της επιστολής αυτής των γονέων, αφού ουδέποτε ήρθαν σε επαφή μαζί μας, για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Εφόσον οι γονείς έχουν την απόφαση κάλυψης του κενού, με τον τρόπο που αναφέρουν στην επιστολή τους, παρακαλούμε να την κοινοποιήσουν στους αντίστοιχους αποδέκτες της επιστολής τους, διαφορετικά, αυτή θα χαρακτηρισθεί ανακριβής, άκρως προσβλητική και ορμώμενη από κίνητρα, τα οποία δεν κατανοούμε».

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
1,506 προβολές
X
+