Απάντηση Μποσμπότη σε Ξουλόγη

Ελευθερούπολη, 18 Μαρτίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τις τελευταίες συνεντεύξεις τύπου του κ. Ξουλόγη , στις οποίες εμπλέκει και το όνομα μου ως Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Παγγαίου, σχετικά με τις δημοπρατήσεις της αποκομιδής απορριμμάτων και συγκρίνοντας το αποτέλεσμα αυτών, όπου στην μεν πρώτη πρόεκυψε έκπτωση 27% και στην δεύτερη 2%, έχω να δηλώσω ότι:
Σκόπιμα και στην προσπάθεια του να αποπροσανατολίσει τους Δημότες του Δήμου μας , συγκρίνει δυο τελείως διαφορετικές καταστάσεις. Συγκεκριμένα η πρώτη δημοπράτηση αφορούσε την αποκομιδή απορριμμάτων στις Δ.Ε. Ελεύθερων και Ορφανού και για μικρό διάστημα τριών μηνών του καλοκαιριού ,όπου ο όγκος των απορριμμάτων είναι πολύ μεγάλος και κατ’ αναλογία αντίστοιχα μεγάλα είναι και τα κέρδη του εργολάβου, αφού η αμοιβή του είναι ανάλογη των τόνων απορριμμάτων που περισυλλέγονται. Η δε δεύτερη δημοπράτηση αφορούσε τις ΔΕ Ελευθερών,
Ορφανού και Πιερέων σε ετήσια βάση, που σημαίνει ότι για διάστημα οκτώ τουλάχιστον μηνών ενώ τα λειτουργικά κόστη είναι τα ιδία (αμοιβές προσωπικού, μηχανολογικός εξοπλισμός), τα κέρδη μειώνονται δραματικά λόγω της υποδεκαπλάσιας ποσότητας απορριμμάτων σε σχέση με τους καλοκαιρινούς μήνες.
Να θυμίσω βέβαια στον κ. Ξουλόγη ότι στους διαγωνισμούς για την αποκομιδή απορριμμάτων επί της θητείας του πετύχαινε το τεράστιο ποσοστό έκπτωσης του 0% (αριθ. Αποφ. 382/2012 ΑΔΑ: Β4ΜΛΩΞΨ-ΑΜΟ) Και αν τέλος πάντων ο κ. Ξουλόγης θέλει να κάνει κάποια σύγκριση, το ορθό θα ήταν να συγκρίνει τα 115 € ανά τόνο που κόστιζε η αποκομιδή απορριμμάτων επί της δικής του θητείας με τα 65 € ανά τόνο που πετύχαμε εμείς με τις συγκεκριμένες δημοπρατήσεις.
Μπορούμε βέβαια να συνεχίσουμε τις συγκρίσεις επί ομοειδών όμως έργων όπως αυτήν μεταξύ των έργων επεξεργασίας λυμάτων Ελευθερούπολης και Δ.Ε. Παγγαίου. Το ποσοστό έκπτωσης του διαγωνισμού για τον Βιολογικό της Ελευθερούπολης προϋπολογισμού 4,5 εκ. € , όπου στην επιτροπή αξιολόγησης του συγκεκριμένου έργου μετείχε και ο ίδιος ο κ. Ξουλόγης, ήταν μόλις 1,5%, ενώ στο ομοειδές έργο του Βιολογικού της Δ.Ε. Παγγαίου, το ποσοστό έκπτωσης ανήλθε σε 27%. Αυτό σημαίνει ότι από τα ταμεία του Δήμου στην περίπτωση του Βιολογικού
Ελευθερούπολης χάθηκαν τουλάχιστον 1,2 εκ. € .
Στο έργο του 2012 για την αποκατάσταση ΧΑΔΑ των Δ. Ε. Πιερέων, Ορφανού και Ελευθερούπολης , ένα έργο ύψους 1εκ 70 χιλ. € και καθαρά χωματουργικών εργασιών, όπου οι συνήθεις εκπτώσεις είναι της τάξης του 50-60%, ο κ. Ξουλόγης κατάφερε έκπτωση 1,5%. Αυτό σημαίνει απώλεια για το ταμείο του Δήμου ύψους 600 χιλ. €.
Καλώ και εγώ, λοιπόν, τον πρώην Δήμαρχο, να σταματήσει να λέει ψέματα για εμάς για να σταματήσουμε να λέμε αλήθειες για εκείνον !

Μποσμπότης Χρήστος

Αντιδήμαρχος Οικονομικών-Διοικητικών Υπηρεσιών

Δήμου Παγγαίου

Υ.Γ. 1: Στο ερώτημα του πρώην Δημάρχου γιατί κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν εγκαταλείπουν
τον κ. Αναστασιάδη, καλύτερο θα ήταν να αναρωτηθεί γιατί η πλειοψηφία των συμβούλων του
εγκατέλειψαν αυτόν.
Υ.Γ. 2: Η εμμονή του να αποκαλεί τον Δήμαρχο Παγγαίου «απολύτως τίποτα» παραπέμπει στις
Δημοτικές Εκλογές του 1994 και στους αντίστοιχους χαρακτηρισμούς του ομοϊδεάτη του κ.
Θεόδωρου Πάγκαλου, έναντι του κ. Αβραμόπουλου. Ας παραδειγματιστεί λοιπόν ο πρώην
Δήμαρχος από το αποτέλεσμα εκείνων των εκλογών.

X
+
error: Content is protected !!
No Notify!