Απάντηση Γιάννη Πασχαλίδη στους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ποιον και τι ακριβώς διαψεύδουν οι Βουλευτές του  ΣΥΡΙΖΑ;

πασχαλίδης1Με έκπληξή μου διάβασα στον  σημερινό φύλλο της εφημερίδας  «Πρωινή» ότι οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  διαψεύδουν όσα είπα σε συνέντευξή μου ,στο ραδιόφωνο  της εφημερίδας «ΠΡΩΙΝΗ» σχετικά με την παραχώρηση του κτιρίου , όπου στεγαζόταν προηγουμένως η Δ.Ο.Υ  στην Ελευθερούπολη..  Εύλογη η έκπληξή μου..

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή.  Στις 9.2.2016  δημοσιεύεται στις τοπικές εφημερίδες  το παρακάτω δελτίο τύπου Δελτίο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Την Τρίτη (9/2) , οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης, Γιώργος Παπαφιλίππου, μαζί με το δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππο Αναστασίαδη, συναντήθηκαν με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Δημήτρη Αναγνωστάση, με θέμα την επίσπευση της μετεγκατάστασης του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης στο ιδιόκτητο κτίριο του δημοσίου (πρώην ΔΟΥ).

Ο γ.γ. του Υπουργείου, διαβεβαίωσε πως αφού λύθηκαν κάποια γραφειοκρατικά προβλήματα, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) θα ασχοληθεί κατά προτεραιότητα με το θέμα και πως σύντομα θα υπάρξει θετική απόφαση παραχώρησης του κτιρίου για τη στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος. Πρόκειται για μία θετικότατη εξέλιξη, καθώς γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι πλέον τα έξοδα του δημοσίου θα είναι πολύ λιγότερα.

Την 12.2.2016 σε συνέντευξή μου στο ραδιόφωνο της εφημερίδας «Πρωινή» ανέφερα ότι: To κτίριο της Δ.Ο.Υ Ελευθ/πολης έχει ήδη παραχωρηθεί με την υπ άριθ. 8041/9.9.2013 απόφαση της Δ/νσης Εκμετάλλευσης -Τμήμα Διαχείρισης Συμβάσεων Παραχώρησης  της ΕΤΑΔ και μάλιστα παραχωρήθηκε η χρήση του ισογείου (440τμ) και υπογείου στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για την στέγαση του Α.Τ Ελευθερούπολης   άνευ ανταλλάγματος, καθώς  και η χρήση του 1ου ορόφου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης , Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Ειρηνοδικείου Παγγαίου. Επίσης, ανέφερα πως το θέμα πρέπει να λυθεί πρώτα τοπικά, δηλαδή να συμφωνήσουν μεταξύ τους οι υπηρεσίες πως θα χρησιμοποιήσουν το κτίριο, σημείο στο οποίο διαφωνούσαν.

Κατόπιν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την  παραπάνω εφημερίδα, δηλώνουν ότι: Ο λόγος της επίσκεψης στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου δεν ήταν να παραχωρηθεί το ακίνητο, (αυτό όντως έχει γίνει από το 2013), αλλά να εγκριθεί η  επιτευxθείσα συμφωνία μεταξύ του Α.Τ και Ειρηνοδικείου για την κατανομή του χώρου του κτιρίου. Ποιόν άραγε διαψεύδουν οι ανωτέρω βουλευτές;

Χαρακτηριστικό είναι πως πριν την απάντηση μου στο πρώτο τους δελτίου τύπου (το από 9.2.2016), οπού και ανέφερα τα σχετικά με το Ειρηνοδικείο Ελευθερούπολης, δεν είχε γίνει καμία αναφορά προηγουμένως από μέρους τους για τη μετεγκατάσταση της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Εν κατακλείδι, φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία διάψευση των δηλώσεών μου αλλά επιβεβαίωση των όσων ανέφερα , τα οποία μάλιστα προκύπτουν και από έγγραφα. Επιπλέον,  θέλω να προσθέσω ότι, για να υπάρξει το προαναφερόμενο αποτέλεσμα  (παραχώρηση του κτιρίου της πρώην Δ.Ο.Υ ) κατεβλήθη μεγάλη προσπάθεια από μέρους μου και όχι μία εθιμοτυπική επίσκεψη στα αρμόδια υπουργεία  συνοδευόμενη από μία φωτογραφία , για το λόγο αυτό, θα είμαι  ο πρώτος που θα χαρεί όταν επιτευχθεί η  παραπάνω μετεγκατάσταση των υπηρεσιών…

Καβάλα 15.2.2016

Γιάννης Πασχαλίδης

π.Βουλευτής Π.Ε Καβάλας

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
2,195 προβολές
X
+