Κοιτάζοντας πίσω μέσα στο 2017 να βρούμε τα δυο  “γεγονότα της χρονιάς”  που σημάδεψαν τον Δήμο Παγγαίου, θετικά και αρνητικά. Αναμφίβολα ξεχωρίζουμε ως κορυφαίο  γεγονός την επιτυχία του Δήμου και ειδικότερα της ΔΕΥΑ Παγγαίου στην απόκτηση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης  του Γεωθερμικού Πεδίου Ακροποτάμου, με επίσημη απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης στις 6 Οκτωβρίου 2017.

Αυτή η επιτυχία του Δήμου Παγγαίου  στα χρόνια που έρχονται θα έχει βαθύτερες κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις δημιουργώντας θέσεις εργασίας και προσφέροντας κοινωνικό έργο.  Πέρα από την τηλεθέρμανση σε οικίες στην παραλιακή ζώνη του Δήμου, την εκμετάλλευση σε θερμοκήπια και την εκμετάλλευση στον θερμαλισμό,  οι ιαματικές ιδιότητες του Γεωθερμικού Ρευστού υπόσχονται την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αφού θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λουτροθεραπεία, και σε συνδυασμό με τη θαλασσοθεραπεία προβλέπεται να εκτοξεύση, στην κυριολεξία, την τουριστική επισκεψιμότητα στην περιοχή αλλά και τις θέσεις εργασίας στις υποδομές που θα δημιουργηθούν. Ταυτόχρονα έχοντας τη δυνατότητα μεταφοράς της ενέργειας σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου Παγγαίου, έκτασης 10.000 στρεμμάτων, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τη θάλασσα, ο Δήμος Παγγαίου στοχεύει στην προστιθέμενη αξία του εν λόγω ακινήτου και της ευρύτερης περιοχής.

Όλες αυτές αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου Παγγαίου και οι δυνατότητες προσέλκυσης επενδύσεων με αειφορική διάσταση καθιστούν την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017, ημέρα κατάθεσης της επενδυτικής πρότασης του Δήμου στο  Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης και Φυσικών Πόρων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης αναμφίβολα μέρα σταθμό για το 2017 αλλά και για τα χρόνια που έρχονται. 

Από την κατάθεση του Φακέλου στις 15 Ιουνίου 2017 Ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Χαρίτων Παπαδόπουλος.

 Αναμφίβολα για εμάς το αρνητικό της χρονιάς έχει πάλι “σχέση” με την ΔΕΥΑ Παγγαίου. Αναφέρομαι στην πρόσφατη ανακοίνωση και επιλογή του Φίλιππου Αναστασιάδη να ενσωματώσει στην παράταξη του τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑ Παγγαίου Αντρέα Καλλινικίδη.  Δεν είναι δυνατόν η παράταξη (Ναι μπορούμε) του Φιλ. Αναστασιάδη που για χρόνια τώρα αλλά και προεκλογικά κράτησαν σαν σημαία την υπόθεση του Αρσενικού σήμερα να μοιράζουν συγχωροχάρτια, να κάνουν θετικές αξιολογήσεις  στο πρόσωπο του τότε προέδρου της ΔΕΥΑ Αντρέα Καλλινικίδη και να τον επιβραβεύουν σαν άξιο συνεργάτη. Ο κύριος αυτός σαν Διευθυντής της ύδρευσης  Παγγαίου (2011-2014)  ήταν αν όχι υπεύθυνος σίγουρα συνυπεύθυνος που όλα αυτά τα χρόνια τα παιδιά και οι κάτοικοί της Νικήσιανης, Γεωργιανής και Αγ. Χριστοφόρου έπιναν καρκινογόνο νερό.  Κύριε Δήμαρχε ξεχάσατε πολύ εύκολα τον ρόλο και τις δηλώσεις του ανωτέρω κυρίου όλα αυτά τα χρόνια. Κύριε Αναστασιάδη μας απογοητεύσατε με την επιλογή σας.

 

1
0
X
+
error: Content is protected !!