Το σύνολο των σχολικών μονάδων του Δήμου Παγγαίου (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια) καθώς και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά από αύριο Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, λόγω βελτίωσης των καιρικών συνθηκών. Ανακοίνωσε ο Δήμος Παγγαίου.

Δεν άργησαν να εμφανιστούν  οι αντιδράσεις του διδακτικού προσωπικού, καθώς και των γονέων και μαθητών. Ειδικότερα αφού υπάρχει  προγραμματισμένη για αύριο 24ωρη απεργία της ΔΟΕ με αποτέλεσμα διάφορα Νηπιαγωγεία και σχολεία από κάθε άκρη του Δήμου να ανακοινώνει ότι θα είναι κλειστά, με αποτέλεσμα μεγάλης σύγχυσης των γονέων που για παράδειγμα διαβάζουν ότι το 4 Νηπιαγωγείο Ελευθερούπολης θα παραμείνει κλειστό και για τα άλλα  νηπιαγωγεία της Ελευθερούπολης δεν γνωρίζουν αν θα ανοίξουν. Πάντως μέχρι στιγμής τα νηπιαγωγεία που έχουν ανακοινώσει ότι θα κλείσουν είναι:   νηπιαγωγείο Κάριανης,  νηπιαγωγειο Ορφανιου,  4ο Ελευθερούπολης,  κλπ. Καλό  είναι οι γονείς να επικοινωνούν με τις σχολικές μονάδες γιατί 11/1 υπάρχει προγραμματισμένη από τη ΔΟΕ 24ωρη απεργία.

Πολλές οι καταγγελίες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και προς εμάς ότι είναι πολλά τα σχολεία που είναι σε άσκημη κατάσταση και επικίνδυνα για την υγεία των παιδιών και  δεν κατανοούν την βεβιασμένη απόφαση του Δήμου αύριο Παρασκευή τελευταία μέρα της εβδομάδας να ανοίξουν παγωμένα, γεμάτα χιόνι και νερά σχολεία, βάζοντας σε κίνδυνο τα παιδιά, αφού  θα μπορούσαν το Σαββατοκύριακο να καθαρίσουν τα σχολεία.  Παράλληλα υπάρχουν και προβλήματα προσέλευσης των μαθητών σε πολλές περιοχές π.χ.  τα λεωφορεία το ΚΤΕΛ δεν προσεγγίζουν την Νικήσιανη,  ακόμα και σήμερα τα λεωφορεία δεν ανεβαίνουν Γεωργιανή και Νικήσιανη και σταματούν κάτω στο κλειστό. Θυμίζουμε ότι το ΓΕΛ Νικήσιανης βρίσκεται στον Αγ. Χριστόφορο έχει λυόμενες τάξεις και εξακολουθεί να είναι μες στο χιόνι και λασπουριά.

Πολλοί είναι και οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων που ταξιδεύουν αποστάσεις για να φτάσουν στα διάφορα σχολεία και οι δρόμοι δεν είναι παντού στην καλλίτερη κατάσταση.  

Και το ερώτημα πολλών: Προς τι λοιπόν αυτή η ταλαιπωρία; Προς τι η έκθεση μαθητών σε κίνδυνο κρυολογημάτων και τραυματισμών;;;;;   Παρασκευιάτικα εν μέσω απεργίας  !

0
0
X
+
error: Content is protected !!