Ανησυχία για την επίλυση του προβλήματος των διμήνων στον Δήμο Παγγαίου.

 

Το σήριαλ της  υπόθεσης των διμήνων στο Δήμο Παγγαίου συνεχίζεται αφού  υπάρχει ο κίνδυνος του καταλογισμού της συνολικής δαπάνης για τα επίδικα δίμηνα.

Στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της 26/3/2018 οι 3 βουλευτές είχαν υποσχεθεί ενέργειες για άμεση λύση.  Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάκης Εμμανουηλίδης πρόσφατα σε σχετική ερώτηση  είχε απαντήσει ότι περιμένουν την κατάθεση της τροπολογίας από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Θυμίζουμε ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ν. Παναγιωτόπουλος στο Δημοτικό συμβούλιο στις 26/3 είχε αναλάβει την ευθύνη της καθυστέρησης αφού το κόμματα του ήταν υπαίτιο για την μη κατάθεση της τροπολογίας τον Φεβρουάριο. Τότε στο δημοτικό συμβούλιο ούτε πολύ ή λίγο είπε ότι όλη η καθυστέρηση εξεύρεσης λύσης και για την καθυστέρηση της τροπολογίας οφείλεται σε διάφορα δημοσιεύματα σε Αθηναϊκά site που επηρέασαν αρνητικά το κλίμα μέσα στην παράταξη της Ν.Δημοκρατίας και τις συγκυρίες. (σχετικά ΕΔΩ).
Πριν λίγες μέρες σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, έκανε ξαφνικά λόγο για κοινή απόφαση αναβολής της κατάθεσης  σκορπώντας ανησυχία και σύγχυση  μεταξύ των κατηγορούμενων δημοτικών συμβούλων καθώς και των εμπλεκομένων βουλευτών, συγκεκριμένα ο κ Παναγιωτόπουλος δήλωσε: Θυμίζω ότι με δική μου πρωτοβουλία είχε γραφεί τροπολογία και είχε μοιρασθεί στους συναδέλφους παραμονή της διεξαγωγής του δεύτερου δικαστηρίου, προκειμένου να την χρησιμοποιήσει ο Δήμος Παγγαίου ως λόγο αναβολής, αφού ούτως ή άλλως είχε γραφεί και συνταχθεί, πλην όμως η κατάθεσή της  και η υπερψήφιση αναβλήθηκε με κοινή μας απόφαση έτσι ώστε να διερευνηθεί το κλίμα και να υπάρξει καθολική συναίνεση και από την πλευρά της ΝΔ αλλά και από το Υπουργείο Εσωτερικών και τον πρωθυπουργό για την νομοθετική αυτή διευθέτηση του όλου ζητήματος. 

Παράλληλα παρότι που ο Ν. Παναγιωτόπουλος δήλωσε  αισιόδοξος για την εξέλιξη του δικαστικού αγώνα η δήλωση του: Η λήξη της περιόδου ελέω Πάσχα σημαίνει ότι από εδώ και πέρα θα προγραμματίσουμε νέα επίσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών, είτε μόνος μου, είτε μαζί με συνάδελφο βουλευτή της Καβάλας, προκειμένου να συνεννοηθούμε και να δούμε πως πρέπει να λειτουργήσουμε ότι το πράγμα αυτό να δουλευθεί και να επιλυθεί».  Η δήλωση του αυτή όπως και κάποιες άλλες  δηλώσεις του κ Παναγιωτόπουλου γεμάτες αβεβαιότητα αφού  ξεκάθαρα  μιλάνε  ακόμα για αρχικές επισκέψεις και συνεννοήσεις για να δούμε..&…..πως να λειτουργήσουμε………. φαίνεται να μην πείθουν ακόμα κάποιους για τις ενέργειες που έχουν γίνει για άμεση  λύση και κάποιοι εμπλεκόμενοι συνεχίζουν να ανησυχούν για εμπαιγμό  όπως είχαν δηλώσει και στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.  

Η μεγάλη ανησυχία είναι ο χρόνος, αφού όλη η λύση (κατάθεση και υπερψήφιση τροπολογίας) πρέπει να έχει βρεθεί πριν την δίκη του Σεπτέμβρη και σήμερα βρισκόμαστε στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του η Απρίλη  και όλοι γνωρίζουν ότι μια τακτική σύνοδος της Βουλής ξεκινά τις εργασίες της στις αρχές Οκτωβρίου λήγει το Μάιο ή αρχές  Ιουνίου. 

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρες τις σχετικές δηλώσεις του Ν. Παναγιωτόπουλου  στην συνέντευξη τύπου ΕΔΩ

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
2,483 προβολές
X
+