Αναστέλλει, εν μέρει, τη δράση του το φιλοζωικό σωματείο Καβάλας “Αίσωπος”

Με μια λιτή ανακοίνωση  το φιλοζωικό σωματείο Καβάλας “Αίσωπος”, κάνει γνωστό ότι αναστέλλει, εν μέρει, τη δράση του.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση γράφει

Με λύπη σας ανακοινώνουμε την μερική αναστολή των λειτουργιών του σωματείου μας.

Ο “Αίσωπος” συστάθηκε το 1992 με σκοπό την προστασία αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων. Μέσα στα 26 χρόνια λειτουργίας του έχει προστατεύσει και βοηθήσει εκατοντάδες ζώα παρέχοντας τους ιατρική φροντίδα ή/και βρίσκοντας τους ένα μόνιμο σπίτι. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν περάσει από το σωματείο αρκετοί εθελοντές που με κόπο προσπάθησαν να βοηθήσουν στα ατελείωτα περιστατικά για τα οποία τους καλούσαν πολίτες της Καβάλας. Τα προβλήματα του σωματείου ήταν πάντα δύο, ο μικρός αριθμός ενεργών μελών και τα ελλειπή χρήματα για την αντιμετώπιση του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού περιστατικών.

Δυστυχώς, η οικονομική δυσχέρεια είναι ο λόγος για τον οποίο το σωματείο μας ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΕΠ’ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ. Τα περιστατικά για τα οποία καλούμαστε από τον κόσμο να διαχειριστούμε είναι συνεχώς αυξανόμενα, χωρίς όμως το ίδιο να ισχύει και για τους οικονομικούς μας πόρους. Το σωματείο μας ΔΕΝ χρηματοδοτείται από το κράτος. Ως μόνη πηγή εισοδήματος είναι ότι προσφέρει ο κάθε πολίτης μέσω της ετήσιας συνδρομής των μελών, μέσω των κουμπαράδων μας που βρίσκονται σε διάφορα μαγαζιά της πόλη της Καβάλας, των μπαζάρ μας (2 τον χρόνο) και του τραπεζικού μας λογαριασμού. Όμως, αυτά τα έσοδα έχουν περιοριστεί σημαντικά ενώ από την άλλη τα χρέη μας προς τους κτηνιάτρους και τα πάγια μηνιαία έξοδα μας είναι πολλά. Σας ενημερώνουμε ότι τα πάγια μηνιαία έξοδά μας είναι ως εξής: 1) Αποπαρασιτικά χάπια & λουράκια τουλάχιστον 200 € τον μήνα, 2) φάρμακα 100 € τον μήνα, 3) τροφές 250 € τον μήνα. Μέσα στο 2018 ξοδέψαμε 835 € σε 5 Milteforan. Αυτά τα έξοδα ξεπερνούν τις 3500 € μόνο μέσα στο 2018 χωρίς να υπολογίζουμε τα έξοδα για έκτακτα περιστατικά και τα χρέη μας προς τους κτηνιάτρους!

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι δεν είμαστε λοιπόν σε θέση να αντιμετωπίσουμε νέα περιστατικά και σας παρακαλούμε να μη μας καλείτε για τέτοια. Πρέπει πρώτα να μπορέσουμε να ξεχρεώσουμε. Για τον λόγω ζητούμε την οικονομική σας βοήθεια. Το σωματείο μας, τα ζώα που είναι υπό την προστασία μας αλλά και τα δεκάδες αδέσποτα για τα οποία μεριμνούμε βρίσκονται σε ανάγκη και κίνδυνο. Τα εγγεγραμένα μέλη στο σωματείο μας έχουμε λιγότερα από 60 ! Η ετήσια εγγραφή στο σωματείο μας κοστίζει 20 € τον χρόνο. Όμως, στη σελίδα μας στο Facebook έχουμε πάνω από 12.000 μέλη. Αν κάθε ένας από εσάς πρόσφερε 1 Ευρώ το έτος στο σωματείο μας, τότε η αντιμετώπιση των περιστατικών μας θα ήταν πολύ καλύτερη ! Στο τέλος αυτής της ανάρτησης μπορείται να δείτε τον τραπεζικό μας λογαριασμό.

Το σωματείο μας θα συνεχίσει να υφίσταται και να προσφέρει στα σκυλιά που ήδη φροντίζει στα σπίτια των λίγων εθελοντών. Δίνουμε αγώνα να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε τουλάχιστον σεαυτά. Κάθε ένα από τα ζώα που φροντίζουμε έχει τη δική του ιστορία. Έχουν όλα προέλθει στηνπροστασία μας είτε από εκκλήσεις του κόσμου είτε τα βρήκαν μέλη μας στον δρόμο. Όλα συντηρούνται από δικούς μας οικονομικούς πόρους και ψάχνουν το μόνιμο σπίτι τους. Στη σελίδα μας στο Facebook μπορείτε να δείτε ένα φωτογραφικό άλμπουμ με 29 από αυτές τις όμορφες ψυχές που ψάχνουν για υιοθεσία! Παρακαλούμε προωθήστε τα ή ανοίξτε τα σπίτια σας για να τα βάλετε μέσα.

Ευχαριστούμε όσους έχουν σταθεί κοντά μας μέσα σε αυτά τα 26 χρόνια. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την Λίτσα Βερούκα και την Εύη Κατσιδήμα για τη βοήθειά τους.

Ζητούμε την οικονομική σας ενίσχυση για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως σωματείο δίπλα σταΖητούμε την οικονομική σας ενίσχυση για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως σωματείο δίπλα στααδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα και για να καταφέρουμε να προσφέρουμε και πάλι βοήθεια σε νέαπεριστατικά ζώων που μας έχουν ανάγκη. Καταθέσεις γίνονται στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:

Όνομα Τραπέζης: Τράπεζα Αττικής – Υποκατάστημα Καβάλας
Φιλοζωϊκό Σωματείο Καβάλας ΑΙΣΩΠΟΣ.
Αριθμός Λογαριασμού: 84942065
IBAN : GR 120 160 566 000 000 00 849 420 65
SWIFT CODE (BIC): ATTIGRAAXXX

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

“Αίσωπος”

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
1,179 προβολές
X
+