Αναστάτωση στο 1ο Δημοτικό σχολείο Ελευθερούπολης

1ο Δημοτικό Ελευθερούπολης

Εδώ και περίπου 20 μέρες  το πρώτο τμήμα της Πέμπτης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης  έμεινε χωρίς δασκάλα. Η δασκάλα που δίδασκε εκεί αποσπάστηκε στην Αυστραλία και από τις 8 Ιανουαρίου το τμήμα είναι χωρίς δάσκαλο.  Η λύση έκτοτε ήταν να  διδάσκουν δάσκαλοι εκ περιτροπής ανάλογα με τα κενά που έχουν!!!

Και επειδή στην Ελλάδα τίποτα μονιμότερου του προσωρινού και επειδή δικαίως οι γονείς των παιδιών, δεν αποδέχονται αυτή την «λύση» απέστειλαν προς τον Υπουργό Παιδείας ψήφισμα – διαμαρτυρία.

Από την πλευράς της η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση Καβάλας δηλώνει ότι οριστική απόφαση κάλυψης του κενού δεν έχει ληφθεί  και ότι η οριστική απόφαση θα παρθεί εντός των ημερών.

Το ψήφισμα διαμαρτυρία των γονέων.

Στις 8 Ιανουαρίου 2018 μάθαμε επίσημα πλέον -αυτό που ήδη ήταν γνωστό από το Νοέμβριο του 2017- ότι η δασκάλα των παιδιών μας που φοιτούν στο Ε1 τμήμα του 1ου δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης Καβάλας φεύγει οριστικά με απόσπαση στην Αυστραλία.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τις 8.1.2018 μέχρι σήμερα, γινόμασταν δέκτες καθησυχαστικών μηνυμάτων, ότι το κενό θα καλυφθεί άμεσα.  Ήδη όμως έχουν περάσει 3 εβδομάδες χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Εχθές, προς μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι από το Υπουργείο δεν διορίστηκε κανένας αναπληρωτής για το Νομό Καβάλας, και επομένως για τα παιδιά μας δεν υπάρχει δάσκαλος!

Σήμερα, πληροφορηθήκαμε –επίσης με έκπληξη- ότι σε μια προσπάθεια κάλυψης του κενού, αποφασίστηκε από τη Διεύθυνση 1/βάθμιας να αναλάβουν την εκπαίδευση των παιδιών μας διάφοροι εκπαιδευτικοί (4 ή 5 δάσκαλοι) της περιοχής…. και να τους διδάσκουν τα μαθήματα ανάλογα με τα κενά τους!!!!!

Επειδή τα παιδιά μας φοιτούν στη Ε τάξη που είναι μια τάξη σημαντική για την εκπαίδευση τους.

Επειδή πρόκειται για μαθητές δημοτικού και όχι για μαθητές γυμνασίου.

Επειδή διαφωνούμε κάθετα με την προτεινόμενη από τη διεύθυνση αντιεκπαιδευτική λύση, της οποίας τη διάρκεια αγνοούμε.

Επειδή το Υπουργείο και όλοι οι αρμόδιοι φορείς γνώριζαν ήδη από το Νοέμβριο του 2017, ότι με την έγκριση της απόσπασης της δασκάλας μας θα δημιουργούνταν κενό στη θέση της και αδιαφόρησαν.

Επειδή το κενό αυτό θα έπρεπε να καλυφθεί άμεσα και «αυτόματα» χωρίς να περιμένουν την υποβολή αιτημάτων και εισηγήσεων των εμπλεκόμενων φορέων.

Επειδή όλη η συμπεριφορά αυτή απέναντι στα παιδιά μας, αποτελεί εμπαιγμό από την πλευρά του Υπουργείου.  Υποδηλώνει την αδιαφορία των φορέων για την εκπαίδευση των παιδιών μας.

Γι’ αυτό,

Διαμαρτυρόμαστε έντονα.

Δηλώνουμε ρητά ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε την ανευθυνότητα των υπευθύνων…, καθώς και ότι έχουμε την πρόθεση να κλιμακώσουμε τις ενέργειες και τις διαμαρτυρίες μας, μέχρι την οριστική διευθέτηση του αιτήματός μας.

Και ζητάμε

Να καλυφθεί ΑΜΕΣΑ η θέση εκπαιδευτικού στο σχολείο μας, από έναν και μόνο δάσκαλο, έτσι ώστε να συνεχίσουν τα παιδιά μας την εκπαίδευσή τους απρόσκοπτα, παρά τη μέχρι σήμερα ταλαιπωρία τους.

Επίσης ζητάμε τη συμπαράσταση όλων των συναρμόδιων φορέων, καθώς και των υπολοίπων γονέων του σχολείου μας στο δίκαιο αυτό αίτημά μας.

Ελευθερούπολη, 25.1.2018

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ Ε1’  ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ

1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΚΑΒΑΛΑΣ

(ΑΚΟΥΛΟΥΘΟΥΝ 26 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ)

Το ψήφισμα κοινοποιήθηκε στους συναρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, στον δήμο Παγγαίου και την Εισαγγελία. Οι γονείς προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις αν δεν τοποθετηθεί άμεσα μόνιμος δάσκαλος.

 

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
2,229 προβολές
X
+