Αναμένεται ένα καυτό περιφερειακό συμβούλιο.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την ερχόμενη Πέμπτη.
Πρώτον γιατί θα συζητηθεί το τεχνικό πρόγραμμα για το νέο έτος, και κατά δεύτερον γιατί αναμένεται η απάντηση στην καυτή επερώτηση της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, σχετικά με τα αναπάντητα ερωτήματα με το βίο και πολιτεία της ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε. Μιας εταιρείας του δημοσίου, όπου ο βασικός μέτοχος (90%) είναι η Περιφέρεια, με αποφάσεις διοικητικού συμβουλίου». Τα ερωτήματα που ταλανίζουν εδώ και καιρό π.χ Γιατί προσλήφθηκε; Ποιος πληρώνει τους μισθούς του; Ποιος καλύπτει την ασφάλιση του; Ποιες ανάγκες κάλυπτε; Οι προσλήψεις προσωπικού αυτών των εταιριών εμπίπτουν στις διατάξεις του ΑΣΕΠ; Αφού δεν υπήρξε καμία προκήρυξη, καμία εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη θέση; Η ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ, η οποία φιλοδοξεί να πάρει ευρωπαϊκά πρόγραμμα, είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη, οφείλει στους εργαζόμενους, οφείλει προς τρίτους και γιατί δεν δίνονται στοιχεία στους περιφερειακούς συμβούλους;

Ακολουθεί ολόκληρη η επερώτηση

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Μ.Θ. Α.Ε. – ΕΛΕΓΧΟΣ ΙΚΑ (ΝΥΝ ΕΦΚΑ)»

Εδώ και αρκετές εβδομάδες ο τοπικός τύπος της Καβάλας ασχολήθηκε, σε δημοσιεύματά του για την πλημμελή λειτουργία της εταιρείας «ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Μ.Θ. Α.Ε.», δηλαδή στην αναπτυξιακή εταιρεία που η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατέχει το 90% των μετοχών.

Η Διοίκηση της εταιρείας προέβη στην πρόληψη Γενικού Διευθυντή χωρίς να τηρήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες ( αναγγελία πρόσληψης σε Ο.Α.Ε.Δ. – Επιθεώρηση Εργασίας – Ε.Φ.Κ.Α.).

Η μη τήρηση των διαδικασιών πρόσληψης μισθωτών επισύρει σοβαρές οικονομικές και διοικητικές κυρώσεις τόσο στην εταιρεία όσο και στη Διοίκηση της εταιρείας.

Οι παραλήψεις της πρόσληψης του συγκεκριμένου στελέχους επιβεβαιώθηκαν ύστερα από έλεγχο που διενήργησε ο Ε.Φ.Κ.Α (πρώην Ι.Κ.Α.) διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος ήταν ανασφάλιστος.

Η εταιρεία προέβη στην ετεροχρονισμένη αναγγελία πρόσληψης από το Νοέμβριο 2016 προς τον Ε.Φ.Κ.Α., με αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμο και προσαυξήσεις, ζημιώνοντας έτσι τα ήδη βεβαρημένα οικονομικά της επιχείρησης.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η εταιρεία δεν ανταποκρίνεται στο σκοπό της αλλά και επιβαρύνεται με πρόστιμα και προσαυξήσεις περιορίζοντας την ισχνή της κεφαλαιακή επάρκεια που ήδη είναι επιβαρυμένη από συσσωρευμένες ζημίες.

ΕΠΕΡΩΤΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ:

Έγινε ποτέ προκήρυξη της θέσης του Γενικού Διευθυντή της «ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Μ.Θ. Α.Ε.» και τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες πρόσληψης αυτού;

Με τι σχέση εργασίας, με ποια ιδιότητα και με ποιο μισθό δηλώθηκε ο συγκεκριμένος υπάλληλος στις αρμόδιες Υπηρεσίες;

Σε τι ποσό ανέρχονται τα ένσημα που θα πληρώσει τελικά η εταιρεία μετά τον έλεγχο από τον Ε.Φ.Κ.Α. και σε τι ποσό ανέρχονται οι προσαυξήσεις που επιβλήθηκαν από τον Ε.Φ.Κ.Α. και από τις εκπρόθεσμες δηλώσεις Α.Π.Δ.

Ποια είναι σήμερα η οικονομική κατάσταση της «ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Μ.Θ. Α.Ε.» και κυρίως ποιες είναι οι υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους, το Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς.

Ποιος θα κληθεί να πληρώσει την οικονομική ζημία της εταιρείας;

Καβάλα 11-12-2017

Για την Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι

Σπύρος Τουρτούρης
Παντελής Λασκαρίδης
Μενέλαος Μαλτέζος»

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
1,074 προβολές
X
+