Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη Βάση της Αλεξανδρούπολης καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και εκφράζει την αλληλεγγύη της στο λαό της Ουκρανίας, της Ρωσίας και όλους τους λαούς που εμπλέκονται.

Επίσης εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το ολοένα και μεγαλύτερο βάθεμα της εμπλοκής της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Παράλληλα καλεί σε σύσκεψη για τον συντονισμό της δράσης, την Τετάρτη 2 Μαρτίου στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο στην Αλεξανδρούπολη.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής:

ΌΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ – ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Καταδικάζουμε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για το ολοένα και μεγαλύτερο βάθεμα της εμπλοκής της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και την αλληλεγγύη μας στο λαό της Ουκρανίας, της Ρωσίας και όλους τους λαούς που εμπλέκονται.

Η σημερινή πολεμική αντιπαράθεση οδηγεί, πλέον, σε μια πολεμική σύγκρουση απρόβλεπτων διαστάσεων, πολύ περισσότερο που συνδέεται με τη γενικότερη αντιπαράθεση (ΗΠΑ – ΕΕ – Κίνας – Ρωσίας κλπ). Θύματα για μια ακόμη φορά οι λαοί των εμπλεκόμενων χωρών και όχι μόνο, αφού οι οικονομικές και γεωπολιτικές προεκτάσεις αυτής της σύγκρουσης επηρεάζουν τους λαούς όλου του κόσμου. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που μαίνεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία βάζει το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους, ενώ παράλληλα φορτώνει στις πλάτες του την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, ως συνέπειές του.

Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά σ’ αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, με στόχο τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης, που δεν είναι τίποτε άλλο από τη συμμετοχή της στο πλιάτσικο και την αναδιανομή της “πίτας”, που γίνεται με νέα εγκλήματα σε βάρος των λαών.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν στηρίξει όλες τις ΝΑΤΟϊκές αποφάσεις και τα σχέδια που αφορούν τη διεύρυνση αυτού του δολοφονικού οργανισμού και την περικύκλωση της Ρωσίας. Δρομολόγησαν την εγκατάσταση νέων αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως αυτή στην πόλη μας που έχει μετατραπεί σε κόμβο μεταφοράς και προώθησης στρατιωτικών δυνάμεων προς την Ανατολική Ευρώπη. Η χώρα μας γίνεται έτσι “θύτης” άλλων λαών, όμως την ίδια στιγμή μπορεί να γίνει και “θύμα”, αφού αυτόματα γίνεται στόχος πιθανών αντιποίνων, όπως ήδη έχει προειδοποιήσει η Ρωσία για την Αλεξανδρούπολη και τις άλλες στρατιωτικές βάσεις.

Καταρρίπτονται στην πράξη οι μύθοι ότι ο ρόλος του μπροστάρη στα ΑμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια μπορεί δήθεν να εγγυηθεί την ασφάλεια, την προστασία των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας μπροστά στην τουρκική επιθετικότητα. Οι τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων ημερών, την ώρα που η Ελλάδα εμπλέκεται στις εξελίξεις στην Ουκρανία, φανερώνουν πως ο στόχος της όλο και πιο βαθιάς εμπλοκής δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων.

Η Επιτροπή Αγώνα εναντία στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη Βάση στην Αλεξανδρούπολη καλεί σε σύσκεψη για τον συντονισμό της δράσης μας, την Τετάρτη 2 Μαρτίου στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο στον 1ο όροφο.

Όλοι στον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ!
Να μην χρησιμοποιηθεί καμιά ευρωατλαντική υποδομή από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία!
Να μην επικυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις!
Να κλείσουν τώρα όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές!
Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ- ΝΑΤΟ – ΕΕ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΠΗΓΗ

0
0
X
+
error: Content is protected !!