Η ανάβαση των μελών του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας και του Συλλόγου Χιονοδρομίας Ορειβασίας Καβάλας, που έγινε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου οδήγησε στην κορυφή «Τρία Κεφάλια» του Φαλακρού, σε υψόμετρο 2.168μ. Οι ισχυροί  άνεμοι και το παγωμένο έδαφος, συνθήκες που μετά βίας επέτρεψαν την ολιγόλεπτη παραμονή στην κορυφή, δεν επέτρεψαν την συνέχιση της πορείας προς οποιαδήποτε άλλη κορυφή του βουνού. Έτσι η πορεία – η αφετηρία της οποίας ήταν πάνω από τον οικισμό Δενδράκια, στα 800μ – υπήρξε δύσκολη και απαιτητική ενώ έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να «πατήσουν» και το πρώτο χιόνι του φετινού χειμώνα.

Παρά όμως την κούραση, η όμορφη παρέα, και οι καλές, πλην της κορυφής, καιρικές συνθήκες, που συνδύαζαν φθινοπωρινό και χειμωνιάτικο τοπίο, φιλοδώρησαν τους ορειβάτες με τις καλύτερες εντυπώσεις και εικόνες, όπως η θέα της βόρειας πλευράς του Φαλακρού, της τεχνητής λίμνης του Νέστου και της οροσειράς της Ροδόπης. Η κατάβαση ακολούθησε διαφορετική πορεία και συνάντησε το παλιό μονοπάτι «Κοτζάμ Καλντερίμι», που οδήγησε τους ορειβάτες στο σημείο της αφετηρίας διαγράφοντας μία κυκλική πορεία διαρκείας 9,5 συνολικών ωρών.

Σημαντικό στοιχείο των κοινών πια αναβάσεων των δύο ορειβατικών συλλόγων της πόλης μας είναι η σταθερά πολυπληθής συμμετοχή σε αυτές. Στην συγκεκριμένη ανάβαση συμμετείχαν συνολικά 26 άτομα, ανάμεσα στους οποίους και πολλοί νέοι, γεγονός που είναι ενθαρρυντικό, μιας και αποτελεί βασική επιδίωξη των συλλόγων.

0
0
X
+
error: Content is protected !!