Αλαλούμ προσφύγων με επεισόδια και μικροτραυματισμούς.

Αλαλούμ προσφύγων με επεισόδια και μικροτραυματισμούς.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η είσοδος του καταυλισμού Κατσικά Ιωαννίνων όταν τα 7 λεωφορεία με τους πρόσφυγες από την Καβάλα έφτασαν.

Η οδύσσεια των 382 προσφύγων από το εκθεσιακό της Ν. Καρβάλης που ξεκίνησε την Δευτέρα αφού οδηγήθηκαν στον καταυλισμό Κουτσόχερου στην Λάρισα αλλά οι πρόσφυγες αρνήθηκαν να κατέβουν από τα λεωφορεία και να εγκατασταθούν στον καταυλισμό συνεχίστηκε χτες όταν οδηγήθηκαν στο καταυλισμό Κατσικά Ιωαννίνων.

Όταν τα λεωφορεία έφτασαν εκεί αφενός υπήρξε και πάλι Άρνηση από τους περισσότερους για αποβίβαση αφετέρου όσοι λίγοι συμφώνησαν να κατέβουν συνάντησαν σθεναρή αντίσταση από τους ήδη εκεί πρόσφυγες αλλά και από μέλη ΜΚΟ που δεν θέλουν πλέον άλλους πρόσφυγες λόγω των πολύ κακών συνθηκών που ήδη επικρατούν εκεί, η ένταση ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, εξ αιτίας μιας αιφνιδιαστικής απόφασης που έλαβε το συντονιστικό, το οποίο εξακολουθεί να στέλνει κόσμο στον Κατσικά, παρά τις αντιδράσεις.

Εικόνες χάους εξελίχθηκαν  με πρόσφυγες να ανεβαίνουν στις οροφές των λεωφορείων, φωνές, πετροπόλεμος ακόμα και καδρόνια βγήκαν.

Οι άνθρωποι του Ερυθρού σταυρού παρείχαν τις πρώτες βοήθειες για μικροτραυματισμούς καθώς και σε μία έγκυο πρόσφυγα η οποία είχε τραυματιστεί κατά την επιβίβασή της στη Λάρισα.   

Και πάλι έλαμψε η απουσία του κράτους αφού κανένας κρατικός αρμόδιος ή άνθρωπος του Δήμου Ιωαννίνων δεν ήταν παρόν. Ο μόνος άνθρωπος που βρέθηκε εκεί ήταν ο πρόεδρος του τοπικού της περιοχής.

Η αστυνομία απομάκρυνε τα οχήματα από την είσοδο του καταυλισμού και οι πρόσφυγες διανυκτέρευσαν για μια ακόμα νύχτα στα λεωφορεία αναμένοντας οδηγίες για το τι θα συμβεί σήμερα.  

 

 

 

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
2,111 προβολές
X
+