Πριν λίγες μέρες ο βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης έκανε λόγο για επικείμενη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Αλάνας της Ν.  Ηρακλείτσας και μάλιστα μίλησε για διαγωνισμό άμεσα, μέσα στον Ιούνιο. Ο Δήμος Παγγαίου που διαμηνύει απευθείας σχέσεις με την κυβέρνηση ακόμα και με το πρωθυπουργικό γραφείο, δήλωνε άγνοια επί του θέματος.  Ακόμα  και  σήμερα το πρωί δια στόματος του αντιδημάρχου οικονομικών Χρ. Μποσμπότη σε ραδιοφωνική εκπομπή του Lobby 101.8 που φάνηκε παντελώς ανημέρωτος και  δήλωνε: Προς το παρόν δεν φαίνεται επίσημα να έχει κινηθεί κάποια διαδικασία. “Φαίνεται ένα ακίνητο προς αξιοποίηση. Ας ελπίσουμε Σύντομα να τρέξουν οι διαδικασίες για κάποιο διαγωνισμό ώστε να προκύψει κάποιος επενδυτής ο οποίος θα αναπτύξει την αλάνα ώστε να δώσει ζωή όχι μόνο στην Ηρακλείτσα, αλλά σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Παγγαίου”  Αλλά όπως φαίνεται η ευχή του κ Μποσμπότη να οδεύει προς κατάρα, γιατί πριν ο Αλέκτωρ λαλήσει τρις, οι εξελίξεις και τα νέα και οι πληροφορίες που φτάνουν από την Αθήνα ανησύχησαν τους δημότες και τους ανθρώπους του δήμου, που άρον άρον προχώρησαν σε έκδοση έκτακτης ανακοίνωσης που δηλώνει ότι ο Δήμος Παγγαίου είναι αντίθετος και εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του Δήμου Παγγαίου για τους όρους του διαγωνισμού και της διαγωνιστικής διαδικασίας και θέτει τις προϋποθέσεις για την αξιοποίηση της Αλάνας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Παγγαίου.

Γνωρίζουμε ότι το ΤΑΙΠΕΔ σε συνεργασία με την ΕΤΑΔ προτίθενται να προβούν σε πώληση των ακινήτων της Αλάνας της Νέας Ηρακλείτσας με δημόσια διαγωνιστική διαδικασία με μοναδικό κριτήριο ανάδειξης την προσφερόμενη υψηλότερη τιμή, κάτι που μας βρίσκει, ως Δήμο Παγγαίου, παντελώς αντίθετους. Είμαστε αντίθετοι και εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την παντελή απουσία από τους όρους του διαγωνισμού αυστηρών και ρητών προϋποθέσεων και όρων, χρονικών, τεχνικών και ποιοτικών περί υλοποίησης τουριστικής επένδυσης επί των συγκεκριμένων ακινήτων μας που θα ωφελήσει την τοπική οικονομία.
Η θέση, το εμβαδόν και οι επιτρεπόμενες χρήσεις τους τα καθιστούν κατάλληλα για ανάπτυξη σύγχρονων τουριστικών προϊόντων και μόνο. Αυτή είναι η αμετακίνητη θέση της διοίκησης του Δήμου Παγγαίου. Αποτελεί μονόδρομο η τουριστική αξιοποίηση της Αλάνας διότι με τον τρόπο αυτόν θα αναβαθμιστεί το εγχώριο τουριστικό προϊόν μας και θα επέλθει η ζητούμενη τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Πρέπει να τονιστεί πως με την ουσιαστική συμβολή της σημερινής διοίκησης του Δήμου Παγγαίου ένα αναξιοποίητο ακίνητο για πάρα πολλά έτη με τεράστια όμως αξία και προοπτικές ανάπτυξης, είναι πλέον ώριμο προς περαιτέρω αξιοποίηση. 
Η επίκληση του δημοσίου συμφέροντος, και δη ο σκοπός της μείωσης του δημοσίου χρέους από την πώληση της Αλάνας, για την εξυπηρέτηση του οποίου λειτουργεί το ΤΑΙΠΕΔ, δεν αρκεί. Θεωρούμε πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη και χρέος μας προς τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας της Ηρακλείτσας αλλά και ολόκληρου του Δήμου Παγγαίου και της ευρύτερης περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας να εξασφαλίσουμε -με πρόβλεψη σχετικών όρων και προϋποθέσεων αυστηρών – ότι η άνω περιοχή θα πωληθεί σε επενδυτή ο οποίος θα είναι υποχρεωμένος να υλοποιήσει τουριστική επένδυση μεγάλου ύψους που θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη σύγχρονου διεθνούς κλάσης ξενοδοχειακού συγκροτήματος.
Συμφωνούμε στην εκποίηση των ακινήτων της Αλάνας εφόσον διασφαλιστεί ότι θα πραγματοποιηθεί τουριστική επένδυση υψηλών προδιαγραφών στην πωλούμενη περιοχή από επενδυτές με όραμα, συγκεκριμένο πλάνο, εμπειρία, τεχνογνωσία και κεφάλαιο . Μόνο με αυτούς τους όρους και προϋποθέσεις συναινούμε στην εκποίηση της γης μας ώστε να καταστήσουμε την περιοχή μας αλλά και ολόκληρη την Περιφέρειά μας πόλο έλξης και αυτοτελή τουριστικό προορισμό με τεράστια, αδιαμφισβήτητα, οφέλη για την τοπική κοινωνία, κάτι που αποτελεί πρωταρχικό μας μέλημα.

0
0
X
+
error: Content is protected !!