Ο κορονοϊός είναι πιο γρήγορος από τις εξελίξεις στην π.ε. Καβάλας και συνεπώς στον Δήμο Παγγαίου. Τα επίσημα στοιχεία του νοσοκομείου Καβάλας δείχνουν ότι πλέον 1 στα 5 τεστ είναι θετικό. Το γεγονός ότι σε 2 μέρες στην π.ε. Καβάλας έχουμε σχεδόν 100 (94)  κρούσματα σοκάρει. Μόνο το πρώτο πενταήμερο  του Νοεμβρίου τα κρούσματα στην π.ε. Καβάλας έφτασαν τα 163 και όλα δείχνουν η αύξηση αυτή να συνεχίζει αμείωτη.  Στον πίνακα πιο κάτω είναι τα στοιχεία των τελευταίων 5 ημερών. Βλέπουμε στη 2 στήλη τον αριθμό τεστ που κάνει το νοσ. Καβάλας, στη τρίτη σειρά τα κρούσματα από τα αποτελέσματα αυτών των τεστ και στη τέταρτη τα κρούσματα που δίνει ο ΕΟΔΥ και περιλαμβάνει τεστ του Ν/Καβάλας, των κέντρων ΕΣΥ του νομού και των ιδ. Ιατρείων.  

ΗΜΕΡ  Ν/Κ – ΤΕΣΤ  Ν/Κ -ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΟΔΥ  
1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  104 17 12  
2 /11 100 15 25  
3/11 100 22 32  
4/11 96 18 57  
5/11 123 44  37  
  523 116 163  
         

Τα πιο πάνω σύνολα αφορούν όλη την περιφερειακή ενότητα Καβάλας.  Δηλαδή Δ. Καβάλας, Δ. Παγγαίου, Δ. Νέστου. ο Δ. Νέστος δεν δείχνει μεγάλο φορτίο και έτσι η πλειονότητα των κρουσμάτων επικεντρώνονται σε Καβάλα και Παγγαίο.   Όπως επίσης να κάνουμε μια διευκρίνιση ότι ο ΕΟΔΥ αυτά οποία ανακοινώνει το απόγευμα είναι στοιχεία που έχει συλλέξει και επεξεργαστεί μέχρι τις 2 το μεσημέρι της ημέρας. Δηλαδή τα 44 κρούσματα που έδωσε χτες αργά το απόγευμα στη δημοσιότητα το Νοσ. Καβάλας δεν σημαίνει ότι όλα τα χτεσινά κρούσματα της Καβάλας έχουν ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ χτες, και για αυτό το λόγο σήμερα  πολλοί φοβούνται ότι ό ΕΟΔΥ θα ανακοινώσει αριθμό ρεκόρ και στη Καβάλα.

Στις 30 Οκτωβρίου στο άρθρο μας ΕΔΩ είχαμε γράψει πόσο δύσκολο ήταν να μαθαίνουμε τον αριθμό κρουσμάτων, τοποθεσίες  και γενικά λεπτομέρειες για τα κρούσματα στον Δήμο Παγγαίου….. Για κάποιο λόγο μετά από αυτό το άρθρο έγινε ακόμα πιο δύσκολο…….. Πάψαμε να ενημερωνόμαστε  έστω φειδωλά. Αλλά όπως γράψαμε πιο πάνω,  ο κορονοϊός είναι πιο γρήγορος από τις εξελίξεις και έτσι τουλάχιστον για το πρώτο τετραήμερο Νοεμβρίου για το Παγγαίο η πληροφόρηση έστω και ελλιπής ήρθε έμμεσα π.χ από την ανακοίνωση του ΓΕΛ. Ελευθερούπολης για κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό , από εργαζόμενους στο δημαρχείο για το κρούσμα στο δήμο, τον δάσκαλο στο Οφρύνιο. προπονήτριας, Αθλητή κλπ. Λόγω των ειδικοτήτων κάποια γίνονται γνωστά, αλλά του γενικού πληθυσμού όχι. Στην Ελευθερούπολη και σε άλλα μέρη ήδη βλέπουμε επιχειρήσεις να κλείνουν και να αναρτούν κλειστό λόγω κρούσματος κλπ…. κλπ. 

Το συμπέρασμα είναι ότι ο Δήμος Παγγαίου έχει ήδη πρόβλημα όσο και αν θέλουν κάποιοι να το “αγνοήσουν”. 

Και δεν φτάνουν όλα αυτά! Μόλις χτες είχαμε νέα εστία στο Δήμο Παγγαίου  όταν σε ιδιωτική κλινική  υπήρξε σωρεία κρουσμάτων. Πάρθηκαν δείγματα (RAPID TEST) από όλους του ασθενείς καθώς νοσηλευτές και εργαζόμενους. Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για σημαντικό αριθμό κρουσμάτων και για αυτό το λόγο θα περάσουν σε μοριακά τεστ για επαλήθευση.  Σε αναμονή επίσημης ανακοίνωσης. 

Στην ίδια περιοχή της κλινικής στο χωριό του Παγγαίου μετά από γλέντι την περασμένη βδομάδα, ήδη έχουν προκύψει 6 -10 κρούσματα και μεγάλος αριθμός κατοίκων με πυρετό και άλλα συμπτώματα. Η κοινότητα ανησυχεί εκπέμπει  SOS  και ζητά επέμβαση του ΕΟΔΥ και διεξαγωγή rapid test των κατοίκων. Το οξύμωρο είναι ότι από την μια μεριά οι σκεπτόμενοι δημότες και αφού ήδη υπάρχει ένας θάνατος από κορονοϊό στο χωριό να ζητούν ενημέρωση, τεστ και μέτρα και από την άλλη λόγω της μη επίσημης ενημέρωσης κάποιοι ή αρνητές ή μη φοβούντες  ή….. ή…. ή….. δεν τηρούν ακόμα και την απλή χρήση μάσκας. Μόλις σήμερα το πρωί σε φούρνο ήρθα σε αντιπαράθεση με ηλικιωμένο ο οποίος δεν φορούσε μάσκα και δήλωνε εμείς δεν έχουμε ανάγκη, δεν έχουμε κορονοϊό……. Αυτή είναι η άγνοια που σκοτώνει!  Αν η πολιτεία, ο δήμος ή ακόμα το μεγάφωνο του χωριού (που μας πρήζει με ανούσια κάθε τόσο)  μετέδιδε ότι υπάρχει έξαρση κορονοϊου στο χωριό μας και πρέπει να επιδείξουμε ιδιαίτερη προσοχή τότε ίσως να υπήρχε πιο ευαισθησία και όλοι να ήταν πιο προσεχτικοί και πιο ασφαλείς.  

Και κλείνοντας να πω κάτι, γιατί πολλοί θα πουν γιατί δεν λέτε ονόματα κλινικής , χωριού κλπ. Εμείς οι δημοσιογράφοι (ειδικότερα σε μικρές κοινωνίες) γινόμαστε αποδέκτες πολλών πληροφοριών, και επώνυμων και ανώνυμων και τις πιο πολλές φορές αυτές οι πληροφορίες αποδεικνύονται βάσιμες και αληθινές. Δυστυχώς όμως και εν μέρει λόγω νομικού πλαισίου αλλά και άλλων συνθηκών δεν μπορούμε για ευνόητους λόγους να μεταδώσουμε όλα τα πραγματικά στοιχεία με το όνομά τους. 

Κάθε φορά μεταδίδουμε (τουλάχιστον στο paggaionet) όσα πιο πολλά μπορούμε για την αφύπνιση του δημότη,   αλλά για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας από τις δικαστικές αίθουσες (να φανταστείτε ακόμα εκκρεμούν κάποιες δίκες για πληροφορίες και στοιχεία που έχουμε μεταδώσει) πλέον προσέχουμε περισσότερο. Όποιος θέλει πιο πολλά στοιχεία, ονόματα κλπ ας αποτανθεί  στις αρχές και στις δημοτικές αρχές για μια ολοκληρωμένη εικόνα………

Βέβαια από αύριο έρχεται καθολικό καταστροφικό lockdown και τα ονόματα, όλα τα στοιχεία, οι αριθμοί κρουσμάτων, θανάτων από εδώ και πέρα θα γίνουν μόνο  στατιστικά στοιχεία……. 

 

 

 

   

 

0
0
X
+
error: Content is protected !!