Χτες στην Νικήσιανη έγινε η κηδεία μιας 93χρόνης της κυρίας K.O. κατοίκου Νικήσιανης αλλά τα τελευταία χρόνια ήταν  τροφίμος της γνωστής κλινικής. Η ηλικιωμένη είχε διαγνωσθεί με κορονοϊό και νοσηλεύθηκε για τρεις μέρες στο νοσ. Καβάλας και απεβίωσε προχτές. Ο ενταφιασμός της έγινε με την διαδικασία θανάτου από covid αλλά ο θάνατός της δεν φαίνεται να έχει  ανακοινωθεί προχτές ή χτες από το νοσ. Καβάλας επίσημα, αλλά ούτε βέβαια και από την κλινική στην  οποία ξεκίνησε το πρόβλημα τουλάχιστον από τις 4 Νοεμβρίου. 

Το ίδιο είχε συμβεί και πάλι στη Νικήσιανη με άλλο τρόφιμο της ίδιας κλινικής και είχαμε γράψει σχετικά ΕΔΩ

Η εκκωφαντική σιγή των αρχών 

Μετά από 25 μέρες του προβλήματος στην κλινική και μετά από τουλάχιστον 3 θανάτους που ήδη έχουν καταγραφεί (υπάρχει ανησυχία για περισσότερους) 11 κρούσματα σε εργαζομένους στην κλινική, τουλάχιστον 30 κρούσματα μεταξύ φιλοξενουμένων και μετά την καταγγελία στη Βουλή των Ελλήνων για την σιωπή της κλινική ιδιοκτησίας υπ. Βουλευτή της Ν.Δημοκρατίας, δεν έχει υπάρξει ακόμα καμία επίσημη ενημέρωση από την ίδια την κλινική , τον Ε.ΟΔ.Υ. ή τον Δήμο.  Σε αντίθεση  με άλλες κλινικές ή ιδρύματα σε όλη την χώρα και στη Καβάλα π.χ. μόλις προχτές του Προκόπειου ιδρύματος με 20 περίπου κρούσματα και ήδη 2 θανάτους. Ή μόλις χτες  σε ίδρυμα στη Φλώρινα ΕΔΩ  που όπως χαρακτηριστικά  διαβάζουμε ότι Συναγερμός έχει σημάνει……. στη Νικήσιανη όχι μόνο συναγερμός δεν σήμανε αλλά ούτε καν ακούστηκε ………. με τα γνωστά αποτελέσματα.

Στη Νικήσιανη η κατάσταση είναι ακόμα ρευστή οι πληροφορίες μας λένε ότι ακόμα συνεχίζουμε να έχουμε και νέα κρούσματα με χαρακτηριστικό τα ενδοοικογενειακά, ότι ένας μεγάλος αλλά λόγω μη ενημέρωσης αδιευκρίνιστος αριθμός κατοίκων της Νικήσιανης νοσηλεύεται στο Νοσ. Καβάλας, πολλοί είναι αυτοί οι όποιοί μεταξύ των άλλων ηπίων συμπτωμάτων τους παρουσιάζουν και δύσπνοια και παραμένουν στα σπίτια τους λόγω φόρτου των κλινών στο Νοσ. Καβάλας. Επίσης υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός οι οποιοί ξεπέρασαν το πρόβλημα και στα επαναληπτικά πλέον βγαίνουν αρνητικοί, αλλά πολλοί από αυτούς ακόμα παραπονούνται για αδυναμία, ζάλες, πονοκεφάλους και συνεχίζουν με έναν ξερόβηχα. 

Είναι λυπηρό αυτές τις δύσκολες ώρες να μην υπάρχει μια οργανωμένη  ενημέρωση.  Και έτσι με κάθε επιφύλαξη λέμε ότι οι Θάνατοι στη Νικήσιανη έχουν φτάσει τους 3, Ένας στο Παλαιοχώρι, με σύνολο στον Δήμο Παγγαίου τους  6 ή 7? όταν σε όλο την π.ε. Καβάλας εικάζεται ότι έχουμε 18 θανάτους.

0
0
X
+
error: Content is protected !!