Ακυρώνεται η φετινή διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Συνάντησης Κωδωνοφόρων «Οι δρόμοι του κουδουνιού», και πιο συγκεκριμένα η πομπή των ομάδων στην παραλία της Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιούνταν τα τελευταία πέντε χρόνια στη συμπρωτεύουσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας «bellroads», το φεστιβάλ ακυρώνεται, καθώς η απάντηση του Υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, του Δήμου Θεσσαλονίκης, και του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για χρηματοδότηση των «Δρόμων του Κουδουνιού 2020», ήταν αρνητική. Παράλληλα, και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας, οι φορείς οι οποίοι μέχρι σήμερα είχαν στηρίξει το φεστιβάλ δεν ανταποκρίθηκαν και οι χορηγίες των ιδιωτών δεν επαρκούν ώστε να καλύψουν τα έξοδα της διοργάνωσης.

Πρόκειται για μια σπουδαία γιορτή, η οποία παρουσίαζε στο ευρύ κοινό τα έθιμα της κωδωνοφορίας μέσα από ευφάνταστα events και επιστημονικές συναντήσεις. Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν συνήθως εικαστικές δράσεις που εμπνέονταν από το έθιμο της κωδωνοφορίας, προβολές ταινιών, εκθέσεις φωτογραφίας, workshops, επιστημονικές ημερίδες, θέατρο σκιών, και συναυλίες, είναι μερικές μόνο από τις δράσεις του. Οι εκδηλώσεις, κορυφώνονταν την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, όπου πραγματοποιούνταν μία μεγάλη και εντυπωσιακή πομπή ομάδων κωδωνοφόρων από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Εκείνη την ημέρα, όλη η πόλη δονούνταν κυριολεκτικά από τον επιβλητικό ρυθμό των κουδουνιών, ενώ Θεσσαλονικείς και επισκέπτες παρασύρονταν και συγκινούνταν από το φαντασμαγορικό θέαμα των κωδωνοφόρων, την διαφορετικότητα των μεταμφιέσεων τους, την ένταση του ήχου χιλιάδων κουδουνιών που χτυπούσαν ταυτόχρονα, αλλά κυρίως από το πάθος, την ένταση και την ορμή των εκατοντάδων κωδωνοφόρων που κατέκλυζαν τη Θεσσαλονίκη ΠΗΓΗ.

0
0
X
+
error: Content is protected !!