Διαβάζουμε στην σελίδα της παράταξης Όραμα και Ανάπτυξη ΕΔΩ
Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας/Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Παγγαίου
Ο Δρ. Αθανάσιος Βαζακίδης του Πολυχρόνη και της Ελένης γεννήθηκα στη Μεσορόπη Παγγαίου (Καβάλας) το 1954. Είμαι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό κα Γεωργία Κοκουσούλα και έχω τρία (3) παιδιά.
Πρωτότοκος γιος από 9 αδέρφια μιας αγροτικής οικογένειας τελείωσα το Δημοτικό Σχολείο Μεσορόπης και το μεικτό εξατάξιο Γυμνάσιο Ελευθερούπολης, ενώ παράλληλα βοηθούσα την οικογένεια μου στις αγροτικές δουλειές. Συνέχισα τις σπουδές μου στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και εργάστηκα σε ποικίλες εργασίες προκειμένου να αποκομίσω τα απαραίτητα για τη διαβίωση και την αποπεράτωση των σπουδών μου. Πήρα πτυχίο το 1977, αλλά παρέμεινα στον πανεπιστημιακό χώρο, αφού αγορεύτηκα Διδάκτοραςτου Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το 1998. Πιο μπροστά, το 1983, είχα αποφοιτήσει και από το τμήμα των Παιδαγωγικών Σπουδών της ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ.
Σήμερα είμαι Τακτικός Καθηγητής (πρώτης βαθμίδας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ) στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής της Σχολής Επιστημών Πληροφορίας με πάνω από 40 χρόνια προϋπηρεσία. Έχω διδάξει ποικίλα αντικείμενα της Οικονομικής Επιστήμης, της Λογιστικής και της Διοίκησης (σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο), έχω εκπονήσει πλήθος επιστημονικών εργασιών, έχω υλοποιήσει πολλά ερευνητικά προγράμματα και το κύρος μου είναι διεθνώς αναγνωρισμένο.
Η γνώση μου στα θέματα της διοίκησης δεν περιορίζεται μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά αποδεικνύεται και από την ενεργή συμμετοχή μου στη διοίκηση του Πανεπιστημίου. Μάλιστα έχω εκλεγεί Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, Διευθυντής πιστοποιημένου Εργαστηρίου Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και έχω διετελέσει μέλος σε πολλές Επιτροπές του Πανεπιστημίου.
Τα ενδιαφέροντα μου εκτείνονται και σε άλλους τομείς, καθώς είμαι Πρόεδρος ΔΣ του γηροκομείου «Καλός Σαμαρείτης» – Περαία Θεσσαλονίκης και Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου των απανταχού «Μεσοροπιανών» για 12 έτη.
Σημαντική είναι και η πολιτική μου δράση, δεδομένου ότι υπήρξα Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πιερέων Καβάλας (2007 -2010) και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης και Πολιτισμού του Δήμου Πιερέων (ΔΕΑΠΟΠ), την ίδια περίοδο.

0
0
X
+
error: Content is protected !!