Αθώωση Αναστασιάδη και νέα αναβολή πήρε ο Ξουλόγης .

Σήμερα στη Καβάλα ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση της υπόθεσης του Αρσενικού της Νικήσιανης. Η υπόθεση ήταν να εκδικαστεί σε τρεις διαφορετικές δίκες, η πρώτη ήταν η εκδίκαση της μηνυτήριας αναφοράς του πρώην Δημάρχου Παγγαίου Παρ. Σιμούδη με κατηγορούμενο τον Βασ. Ξουλόγη, η δεύτερη αφορούσε την μηνυτήρια αναφορά του γράφοντος και τότε προέδρου του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων Φρ. Σοφτά με κατηγορούμενο τον Βασ. Ξουλόγη. Η τρίτη ήταν εκδίκαση της αυτεπάγγελτης μήνυσης του εισαγγελέα Καβάλας κατά του Φίλιππου Αναστασιάδη μετά τις δηλώσεις του Θ. Μπόνου στον τύπο και αφορούσε την απαγόρευση χρήσης του νερού τον Μάιο του 2015.

Όπως προαναφέραμε ο Βασ. Ξουλόγης μέσω δικηγόρου ζήτησε και πήρε αναβολή (η 4η κατά σειρά) αφού επικαλέστηκε πρόβλημα αιμορροΐδων σε μια υπόθεση που απασχολεί την δικαιοσύνη από το 2013 και την κοινή γνώμη από το 2011.                                                              
Σε αντίθεση με τον Δήμαρχο Φιλ. Αναστασιάδη που επεδίωξε την εκδίκαση της υπόθεσης του με αποτέλεσμα μετά από μια χρονοβόρα εκδίκαση, αθωώθηκε αφού απέδειξε στο δικαστήριο ότι η ΔΕΥΑΠ και η διοίκηση είχε λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα και είχε πράξει τα δέοντα πριν και μετά την επανεμφάνιση του προβλήματος για σύντομο χρονικό διάστημα το 2015, γεγονός που επίσπευσε και την οριστική λύση του προβλήματος με την σύνδεση με τις δεξαμενές Νικήσιανης  και λειτουργία της γεώτρησης της Καρακάξας στην Γεωργιανή από την σημερινή διοίκηση, λύση που είχε προταθεί από τον Παρ. Σιμούδη από το 2011 αλλά ο Βασ. Ξουλόγης είχε απορρίψει με αποτέλεσμα για χρόνια αναίτια και εγκληματικά τα παιδιά και οι κάτοικοι της Νικήσιανης να πίνουν καρκινογόνο νερό.  
  Στην κατάθεση του ο δήμαρχος Παγγαίου Φιλ. Αναστασιάδης μεταξύ των άλλων είπε ότι παρότι η λύση Καρακάξα δείχνει να έχει λύσει το πρόβλημα της υδροδότησης, ο δήμος δεν μπορεί να επαναπαύεται στο γεγονός ότι τρεις οικισμοί (Νικήσιανη, Γεωργιανή και Άγιος Χριστόφορος) υδροδοτούνται από μια γεώτρηση και για αυτό η ΔΕΥΑ έχει προχωρήσει ήδη και σε διάνοιξη δεύτερης Γεώτρησης που είναι πάντα stand by και γίνεται προσπάθεια ένταξης ενός μεγαλύτερου έργου υδροδότησης της περιοχής στο ΕΣΠΑ.

Μετά την ανακοίνωση της αναβολής της δίκης Ξουλόγη που προηγείτο της δίκης Αναστασιάδη υπήρξαν και κάποιοι που “συμβούλεψαν” τον Φίλιππο Αναστασιάδη να ζητήσει και εκείνος αναβολή χαρακτηρίζοντας την έδρα “δύσκολη”, Ο Δήμαρχος Παγγαίου όμως δήλωσε ότι δύσκολη – ξεδύσκολη έδρα δεν βλέπει κανένα λόγο αναβολής και θέλει την εκδίκαση επειδή έχει εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη, συνέχισε λέγοντας  ” καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται”  και όπως χαρακτηριστικά είπε (το επανέλαβε και στην κατάθεση του) έχω την συνείδηση μου καθαρή γιατί ξέρω ότι έκανα το κάθε ανθρώπινο δυνατόν για την διαχείριση του προβλήματος όταν προέκυψε και για την ταχεία και οριστική επίλυση του προβλήματος και ότι απλά πρεπε να αποδείξει την αλήθεια και το δίκιο του και στο δικαστήριο, όπως επίσης είπε ότι το όποιο αίτημα του για αναβολή θα έριχνε σκιές φόβου και ενοχής.

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
2,651 προβολές
X
+