Αθώοι οι 30 του Δ. Παγγαίου.

Στις 15 Φεβρουαρίου 2016 ο πρώην δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης με αναφορά/καταγγελία ζητούσε από την εισαγγελία να διερευνήσει από το 2011 και μετά σχετικά με τα πόθεν έσχες των πρώην και νυν δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων καθώς και τακτικών/αναπληρωματικών μελών επιτροπών, φορέων κλπ.
Αποτέλεσμα σήμερα 30 άτομα μέλη των πρώην και νυν δημοτικών συμβουλίων και επιτροπών από όλες τις παρατάξεις να βρεθούν κατηγορούμενοι στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας.
Πρωτοφανής δίκη και σε αριθμό κατηγορούμενων (30) αλλά και αξιωμάτων, αφού μεταξύ των άλλων κατηγορουμένων ήταν 2 δήμαρχοι (Αναστασιάδης, Φιλόσογλου) 3 πρόεδροι δημοτικού συμβουλίου (Γάκης, Δαμιανίδης, Τιμοσίδης) και ένας μεγάλος αριθμός πρώην και νυν δημοτικών συμβούλων.
Όλα τα ονόματα όπως ήταν γραμμένα στο σημερινό πινάκιο του δικαστηρίου.
πεσχ
Σε μία διαδικασία που διάρκεσε πάνω από μιάμιση ώρα αποδείχτηκε ότι το πρόβλημα να εστιάζεται στα έτη 2011 και 2012 (θητεία Ξουλόγη) και αφού ο πρόεδρος άκουσε και τις 30 απολογίες των κατηγορουμένων που οι περισσότεροι δήλωσαν ότι δεν είχαν δόλο και απέδειξαν ότι έστω και ετεροχρονισμένα είχαν υποβάλει το πόθεν έσχες και μετά την επισήμανση από κάποιους συνηγόρους κάποιων κατηγορουμένων για ασάφεια του νόμου το δικαστήριο ομόφωνα έκρινε και τους 30 κατηγορούμενος αθώους.

Ειδικότερα Ο Δήμαρχος Παγγαίου Φ Αναστασιαδης προσκόμισε όλα τα απαιτούμενα στοιχεία από τις αρμόδιες Αρχές που αποδείκνυαν ότι για όλα τα χρόνια από το 2011 υπέβαλλε εμπρόθεσμα κάθε χρόνο την δήλωση πόθεν έσχες.

Από τα αξιοσημείωτα της διαδικασίας ήταν η παρουσία του πρώην Δημάρχου Βασ. Ξουλόγη που ξένισε τους περισσότερους κατηγορούμενους και έτυχε παγερής αντιμετώπισης από τους πρώην και νυν συνεργάτες του, στάση που προμηνύει πολλά για το μέλλον της παράταξης.

Άλλο αξιοσημείωτο ήταν κάποιοι σχολιασμοί του προέδρου του δικαστηρίου στα τεκταινόμενα του δήμου Παγγαίου λέγοντας επακριβώς την πρώτη φορά “Ο δήμος Παγγαίου είναι προβληματικός γενικά” και αργότερα στην κατάθεση του κ Αναστασιάδη και μετά από την επισήμανση του δημάρχου προς την έδρα ότι από τότε που ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου υπάρχει υπάλληλος του Δήμου που μέσα στα καθήκοντα του είναι να ενημερώνει τα μέλη των Δ.Σ. και των επιτροπών για της νομικές τους υποχρεώσεις όπως και το πόθεν έσχες, ο πρόεδρος πάλι επί λέξη είπε “στο Δήμο Παγγαίου επικρατεί γενική αταξία και όχι μόνο για το πόθεν έσχες” διευκρινίζοντας αργότερα ότι δεν αναφέρετε στον σημερινό δήμο, αλλά όπως είπε ο κος πρόεδρος  ότι εδώ και ένα χρόνο που βρίσκεται στην θέση του ουκ ολίγες φορές ασχολείται με “προβλήματα” και “αταξίες” του παρελθόντος.

Και κλείνουμε με το πιο ενδιαφέρον της υπόθεσης ότι από τους 30 που βρέθηκαν σήμερα κατηγορούμενοι μετά από την καταγγελία του κ Ξουλόγη, αν δεν κάνουμε λάθος οι 18 ή 19 ανήκουν στην παράταξη Ξουλόγη και οι υπόλοιποι 11 ανήκουν στις άλλες παρατάξεις.

Θυμίζουμε ότι και ο Βασίλης Ξουλόγης βρέθηκε κατηγορούμενος για μη υποβολή πόθεν έσχες και αθωώθηκε σε πρώτο βαθμό αλλά ο εισαγγελέας της Έδρας υπέβαλε ένσταση κατά της απόφασης και η υπόθεση εκκρεμεί.

ΓΡΑΨΤΕ ΣΧΟΛΙΑ
0
απογοήτευση 0
3,547 προβολές
X
+