Λάβαμε την πιο κάτω ονομαστική επιστολή και την δημοσιεύουμε όπως ακριβώς την λάβαμε. Οι αγρότες του Παγγαίου πλέον δεν φαίνεται να καταπίνουν αμάσητες υποσχέσεις.  

Αγαπητέ κ.Σοφτά.
Σας ευχαριστούμε για την προβολή των προβλημάτων μας όσο αφορά τις ζημιές που έχουμε υποστεί το περασμένο χρονικό διάστημα εμείς οι αγρότες του Δήμου Παγγαίου εξαιτίας των εντόνων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο με αποτέλεσμα οι αμπελοκαλλιεργητές να υποστούν έως και 100% ζημιά.
Μέχρι και σήμερα δεν έχουμε δει κανένα ΠΟΡΙΣΜΑ του ΕΛΓΑ και εν συνεχεία και χρηματική αποζημίωση και το είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανακοίνωση.
 
Σκοπός της ηλεκτρονικής επιστολής μας είναι οι απορίες που μας δημιουργήθηκαν  με τις δηλώσεις των τοπικών βουλευτών κ.Πασχαλίδη και κ.Λαζαρίδη στα social media οι οποίες αναφέρουν γενικά ότι θα υπάρξουν πληρωμές στο τέλος Ιανουαρίου.Πράγματι είναι ενθαρρυντικό να μπει ένα τέλος στο μαρτύριο μας στα τέλη του μήνα,όμως μας προξενεί εντύπωση ότι για να υπάρξει πληρωμή θα πρέπει πρώτα ο παραγωγός να γνωρίζει το ποσοστό της ζημιάς από τα πορίσματα των ελεγκτικών μηχανισμών του ΕΛΓΑ τα οποία όμως ΔΕΝ έχουν επικαιροποιηθεί στους παραγωγούς. Επίσης κάποιες ήμερες μετά την επικαιροποιηση δίνεται και ένα χρονικό διάστημα  για πιθανές ενστάσεις.
Πως λοιπόν μιλάμε για πληρωμές τέλη Ιανουαρίου;
 
Μέσα λοιπόν από τις δηλώσεις των Βουλευτών μας δεν μπορούμε να καταλάβουμε και για ποιες ζημιές αναφέρονται διότι είχαμε τις χαλαζοπτώσεις του καλοκαιριού σε μικρο βαθμό καθώς έπληξαν συγκεκριμένα αγροκτήματα κοινοτήτων και τις ζημιές από τις βροχές του Σεπτεμβρίου σε μεγαλύτερο βαθμό καθώς όσο αφορά την βροχόπτωση αυτή έπληξε όλο τον Δήμο Παγγαίου στο ακριβότερο  προϊόν που είναι η Σουλτανίνα.
Έτσι λοιπόν είμαστε αναγκασμένοι να θεωρούμε ότι με γενικολογίες δεν βοηθάνε την ηδύ τραγική κατάστασή μας.Θέλουμε συγκεκριμένες απαντήσεις και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Εαν δεν το γνωρίζουν να το μάθουν και να μας το αναφέρουν.
 
Όλο αυτό το καιρό αγωνιζόμαστε μόνοι μας για να πάρουμε απαντήσεις και να πιέσουμε καταστάσεις . Θα θέλαμε η διοίκηση του Δήμου Παγγαίου να ήταν ουσιαστικά δίπλα μας και να πίεζε δυναμικά.Θα θέλαμε και η αντιπολίτευση να ήταν παρών αλλά μέχρι και σήμερα δεν είναι. Θα θέλαμε και η Βουλευτής του Σύριζα με τα δικά της μέσα και τους τρόπους να ήταν και αυτή δίπλα μας αλλά μέχρι και σήμερα είναι απούσα. Δεν αναφέρουμε τους κυβερνητικούς βουλευτές διότι έχουμε μιλήσει μαζί τους πολλές φορές για το θέμα αλλά δεν οδηγηθήκαμε μέχρι και σήμερα  στο τέλος του μαρτυρίου μας..
Είμαστε μόνοι μας και σε αυτό το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα 100δων συνδημοτων μας και σας θέλαμε δίπλα μας.
 
κ.Σοφτά,ευχαριστούμε για την φιλοξενία
 

ΟΜΑΔΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

 
 
 
0
0
X
+
error: Content is protected !!