Σήμερα είχα τη χαρά να βρεθώ ξανά στο περιβάλλον της τεχνικής εκπαίδευσης και να απευθυνθώ στις μαθήτριες και μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ελευθερούπολης στα πλαίσια της ημερίδας με θέμα «Αγροτουρισμός και Κοινωνική Οικονομία. Τάσεις και προοπτικές στο Δήμο Παγγαίου»
Η ημερίδα αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του «Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ» στο Αμφιθέατρο Φρίξου Παπαχρηστίδη Ελευθερούπολης.
Τόνισα ότι ο αγροτουρισμός κερδίζει συνεχώς έδαφος σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και στην Ελλάδα, δεδομένου ότι το μεσογειακό κλίμα, η κουλτούρα, η γεωργία και η κτηνοτροφία είναι ανεπτυγμένες σε τέτοιο βαθμό που μπορούν να εντάξουν τον αγροτουρισμό στο ελληνικό «χαρτοφυλάκιο».
Ειδικότερα, όσον αφορά το Δήμο Παγγαίου, ανέφερα ότι εκτός από τις παραλίες μοναδικής ομορφιάς, διαθέτει, συγχρόνως, πλήθος παραδοσιακών οικισμών και μία φύση ξεχωριστού κάλλους. Έτσι, με δεδομένο ότι ο αγροτουρισμός είναι μία εναλλακτική μορφή τουρισμού στην ύπαιθρο και αποτελεί μια βιωματική μορφή τουρισμού με επίκεντρο τον άνθρωπο της υπαίθρου, δήλωσα τη βεβαιότητά μου ότι ο Δήμος Παγγαίου μπορεί να εξελιχθεί σε ένα δημοφιλέστατο προορισμό, αναδεικνύοντας τα πολιτιστικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά στοιχεία της περιοχής.
Κλείνοντας το χαιρετισμό μου κάλεσα τη μαθητική κοινότητα να συνεχίσει με το ίδιο σθένος και το ίδιο μεράκι να μαθαίνει, να εξελίσσεται, μα πάνω απ’όλα να σκέφτεται. Είναι η δημιουργικότητα και ο ρομαντισμός της νεανικής σκέψης που δίνει ώθηση στην εξέλιξη του πολιτισμού μας.

0
0
X
+
error: Content is protected !!