«Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη». 150 κοντέινερ ακτινίδια Καβάλας στο Μόντρεαλ Καναδά.

ακτινίδιαΣτη ζήτηση που έχουν τα ελληνικά γεωργικά προϊόντα στο εξωτερικό αναφέρθηκε ο  αντιπεριφερειάρχης αγροτικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Σωτήρης Παπαδόπουλος, στην ενημέρωση που έκανε στη διοικούσα επιτροπή του Επιμελητηρίου Καβάλας, το απόγευμα της Δευτέρας 25 Ιουλίου 2016, και όπως είπε χαρακτηριστικά “η ζήτηση είναι μεγάλη” και έφερε ως παράδειγμα τη πρόσφατη συμφωνία να αποσταλούν στο Μόντρεαλ του Καναδά εκατόν πενήντα κοντέινερ με ακτινίδια του Νομού Καβάλας. Το συγκεκριμένο είδος φρούτου ζητήθηκε από την ελληνική κοινότητα της πόλης, η οποία αριθμεί περισσότερα από εβδομήντα χιλιάδες μέλη.

Στη συνέχεια  ο κ Παπαδόπουλος μίλησε σχετικά με την «Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη».

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., με στόχο να οργανώσει καλύτερα την προσπάθεια προβολής των γεωργικών προϊόντων της περιοχής στην ελληνική αγορά και στο εξωτερικό. Στην ουσία, είπε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, γίνεται ένας επανασχεδιασμός του λεγόμενου «Καλαθιού προϊόντων» της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., ώστε να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις στην προώθηση των προϊόντων τους και ιδιαίτερα στον τομέα των εξαγωγών.
Επίσης, ο Σ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών του Παρισιού, με την ονομασία SIAL, στην οποία δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν δεκατρείς επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ., εκ των οποίων οι οκτώ είναι από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Ο αριθμός αυτός θα ήταν μεγαλύτερος, σχολίασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Άγγελος Τσατσούλης, εάν δεν υπήρχαν τα αλεπάλληλα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γαλλία. Το Επιμελητήριο θα επιχορηγήσει το 25% της δαπάνης συμμετοχής κάθε επιχείρησης στην έκθεση, ενώ το υπόλοιπο 75% θα αναλάβουν, η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. (50%) και οι επιχειρηματίες (25%).
Στο πλαίσιο της «Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης», επίσης, θα γίνει μία σειρά επαφών του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη με τους φορείς που εκπροσωπούν τους επιχειρηματίες και τους ειδικούς επιστήμονες, π.χ. Επιμελητήρια, καθώς και μία αναλυτική ημερίδα, έτσι ώστε να συσταθεί η Αστική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση έως το τέλος του έτους.
Όσον αφορά την KavalaExpo 2016, την έκθεση που διοργανώνει το Επιμελητήριο Καβάλας, θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 12 Οκτωβρίου 2016, μαζί με το φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής (i-fest) του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης», το οποίο βρίσκεται υπό ανακαίνιση μετά τη φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών. Η διοικητική επιτροπή, όπως είπε ο Α. Τσατσούλης, θα προτείνει στο διοικητικό συμβούλιο τη μείωση των ενοικίων των περιπτέρων κατά 20%.

 

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
1,625 προβολές
X
+